30-06-13

Slecht rapport voor Joke en kado's voor grote bedrijven

joke, schauvliege, gebuisd,mest, oeverzones, vlaamse overheid

Bron : DMorgen dd 29 juni 2013

1. Joke Schauvliege heeft misschien haar best gedaan maar dat leidt je niet af uit de resultaten :
- 400 dieren en planten hebben het moeilijk in Vlaanderen : plannen genoeg, maar dat is het.
- Vlaanderen is met voorsprong de bosarmste regio in Europa : meer kappen dan planten en de landbouw zit daar voor veel tussen.
- Het weinige groen geraakt versnipperd en wordt a.h.w. omsingeld door wegen, industrie en andere bebouwing : natuurgebieden worden reservaten en we weten wat er gebeurt met de bewoners ervan...
- Geen enkele beek, rivier of kanaal haalt de Europese norm : maatregelen genoeg, maar geen uitvoering. De maatregel op de ' oeverzones ' bijvoorbeeld... ga eens kijken wat dat in de praktijk betekent ?
- Door de grote veestapel verzuurt de grond door overbemesting : bossen, venen, heiden, graslanden en... waterlopen zijn vervuild door stapels, massa's, hopen, aanhangwagens vol mest.

Reactie van de betrokkene : het is allemaal gelogen of toch minstens overdreven. Ik kan alles weerleggen. Het is allemaal politiek ( ! ) .

Hvandeker : ik ben toch geneigd om het rapport van Natuurpunt te geloven. De rest is inderdaad ... politiek. En die politiek is ook dit jaar gebuisd. 

2. Ik betaal mijn energiefactuur, wij betalen onze energiefacturen, zij ( een 200-tal bedrijven ) ook, maar zij krijgen een extra korting van de Vlaamse overheid, zo maar eventjes een kado van 38 miljoen, ook voor die bedrijven die het echt niet nodig hebben. 

Hvandeker : ik begrijp dat men sommige grote bedrijven te vriend wil houden ( werkgelegenheid, belastingontvangsten, ed ) maar wie voldoende financiële ruimte heeft, zou toch geen kado mogen ontvangen van een of andere overheid... slecht bestuur is het om zij die met het handje open staan, altijd tegemoet te komen. A la tête du client... 

24-06-13

De Ladder van Lansink

Uit een brochure van OVAM, bijlage bij DMorgen dd 24 juni 2013, haalde ik volgend eenvoudig schema met betrekking tot het ' behandelen ' van afval : genoemd naar de gewezen Nederlandse politieker Ad Lansink.

lansink.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preventie :
Afval vermijden waar en wanneer het kan via een bewust aankoop- en consumeergedrag : onverpakte groenten ipv conserven, boodschappentas ipv plastiek, brooddoos ipv folies, 2 zijden van het papier bedrukken, glazen flessen ipv blik, plastiek, brik, oplaadbare batterijen , herbruikbare ipv wegwerpluiers, wat je niet koopt moet je ook niet kwijt. De beste verwerkingswijze.

Hergebruik : Als afval niet te vermijden is, kan het misschien hergebruikt worden. Wat voor Jan afval is kan door Piet gebruikt worden. Eventueel na kleine herstellingen. Kringwinkel ? Repaircafé ? 

Materiaalhergebruik : Recyclage zet afval om in een nieuw product, dat een nieuw leven gaat leiden zoals papier en karton, pmd, gft, hout, bouw- en sloopafval, piepschuim, schroot, glas, textiel, frituur - en motorolie, vet, etc...

Verbranden met energiewinning : mits perfecte rookgaswassing en energierecuperatie 

Verbranden zonder energiewinning
 
Storten : de slechtste verwerkingswijze, dient uiteraard maximaal vermeden te worden. 

 

 

20-06-13

Wat als ... ?

spookthalyslijn, vande lanotte, wafelijzer, omgekeerd wafelijzer, voedselspeculatie, levensnoodzakelijke grondstoffen, amazon, dumpingprijzen, reuzengroei, uitpersing, koppelverkoop, verkoop met verlies

1. Politici zouden afstappen van de omgekeerde wafelijzerpolitiek ?

Hvandeker :Dan zou men 6 miljoen Euro besparen op 1 Waalse en 1 Vlaamse (spook)Thalyslijn, met amper reizigers tot Brussel. Nu komt die besparing er pas als niet alleen de Vlaamse maar ook de Waalse lijn , tegelijkertijd, worden geschrapt. Onbegrijpelijk, meneer Vande Lanotte, dat je schrappen van de Vlaamse lijn als naïef bestempeld. Het communautaire is toch zo'n prettig ' speeltje ' voor Belgische politiekers. Het ( omgekeerde ) wafelijzer is terug ! Hoe durven ze ? 

2.  Banken, ook Belgische ( Axa, Belfius, ING, ABN Amro, Deutsche Bank en BNP Paribas Fortis ) niet zouden speculeren met voedsel ? En daardoor de voedselmarkt destabilizeren met rampzalige gevolgen voor een aantal ontwikkelingslanden ?  Terwijl ze zichzelf profileren als maatschappelijk, ethisch en ecologisch, zonder de klanten hierover in te lichten ? En ze ofwel ontkennen, ofwel niet bereikbaar zijn voor commentaar ? Hoe durven ze ?  

Hvandeker : Dan zouden heel wat minder mensen honger lijden omdat nu bepaalde voorraden levensnoodzakelijke grondstoffen, om speculatieve redenen, lang worden achter gehouden met het oog op een prijsverandering.   

3. Amazon niet - via enkele muisklikken - aan dumpingprijzen zou verkopen ? Zijn werknemers niet zou uitbuiten door te lage lonen en supercontroles ? Zijn beurskoers niet zou zien stijgen ( ondanks ontbreken van winst ) , door de wereldwijde verkoop niet alleen van boeken, luiers, droge voeding, verzorgingsproducten maar ook van verse voedingswaren ? Zijn reuzengroei in omzet niet alleen maar kan gebeuren door een steeds groter publiek te lokken, met lage prijzen en een razendsnelle levering, met erg lage arbeidskosten door interims en lageloonarbeid en met uitpersing van hun leveranciers ?  Niet zou streven naar werelddominantie en pas dan prijsstijgingen en winstopbouw ? Niet zou doen aan koppelverkoop en verkoop met verlies ?  Dit alles niet de kern zou uitmaken van hun zakenmodel ? Hoe durven ze ? 

Hvandeker : Dan zal het fysieke winkelen niet overbodig gemaakt worden. Niet alleen de kruidenier, de beenhouwer, de bakker , de supermarkt, het grootwarenhuis, het shoppingcentrum maar nagenoeg alle winkels zullen dan blijven bestaan. Dan wordt er geen economische puinhoop in de detailhandel en distributie geschapen worden en dan zal de heilige graal ( een forse winst ) voor Amazon ( gelukkig ) achterwege blijven. Werknemers zullen dan normaal betaald worden, normaal en sociaal behandeld worden. Lokale middenstanders zullen hun kansen behouden, mensen zullen terug kunnen zien wat ze kopen, etc.    

 

Vraagbron : DM dd 19 juni 2013

Hier zijn we weer, met dank aan Mobistar en zo

Om een of andere duistere reden, vermoedelijk iets met logins en paswoorden, ben ik terug in staat mijn oude blogs te voorzien van informatie. Ik had een tussenoplossing gevonden door een nieuwe blog aan te maken , met een link naar de oude, maar dat is nu overbodig. Toch laat ik nu alles zoals het is... je weet maar nooit wat er dan weer kan fout gaan. Een volgende posting is voor één van de volgende uren.

Tot later...

Hugo 

17:10 Gepost door hvandeker in Algemeen, Web | Permalink | Commentaren (0) | Tags: logins, paswoorden, oude blog |  Facebook |