30-06-13

Slecht rapport voor Joke en kado's voor grote bedrijven

joke, schauvliege, gebuisd,mest, oeverzones, vlaamse overheid

Bron : DMorgen dd 29 juni 2013

1. Joke Schauvliege heeft misschien haar best gedaan maar dat leidt je niet af uit de resultaten :
- 400 dieren en planten hebben het moeilijk in Vlaanderen : plannen genoeg, maar dat is het.
- Vlaanderen is met voorsprong de bosarmste regio in Europa : meer kappen dan planten en de landbouw zit daar voor veel tussen.
- Het weinige groen geraakt versnipperd en wordt a.h.w. omsingeld door wegen, industrie en andere bebouwing : natuurgebieden worden reservaten en we weten wat er gebeurt met de bewoners ervan...
- Geen enkele beek, rivier of kanaal haalt de Europese norm : maatregelen genoeg, maar geen uitvoering. De maatregel op de ' oeverzones ' bijvoorbeeld... ga eens kijken wat dat in de praktijk betekent ?
- Door de grote veestapel verzuurt de grond door overbemesting : bossen, venen, heiden, graslanden en... waterlopen zijn vervuild door stapels, massa's, hopen, aanhangwagens vol mest.

Reactie van de betrokkene : het is allemaal gelogen of toch minstens overdreven. Ik kan alles weerleggen. Het is allemaal politiek ( ! ) .

Hvandeker : ik ben toch geneigd om het rapport van Natuurpunt te geloven. De rest is inderdaad ... politiek. En die politiek is ook dit jaar gebuisd. 

2. Ik betaal mijn energiefactuur, wij betalen onze energiefacturen, zij ( een 200-tal bedrijven ) ook, maar zij krijgen een extra korting van de Vlaamse overheid, zo maar eventjes een kado van 38 miljoen, ook voor die bedrijven die het echt niet nodig hebben. 

Hvandeker : ik begrijp dat men sommige grote bedrijven te vriend wil houden ( werkgelegenheid, belastingontvangsten, ed ) maar wie voldoende financiële ruimte heeft, zou toch geen kado mogen ontvangen van een of andere overheid... slecht bestuur is het om zij die met het handje open staan, altijd tegemoet te komen. A la tête du client... 

De commentaren zijn gesloten.