23-04-13

Boston en Syrië

clusterbom.jpg

Wat er onlangs in Boston gebeurde vind ik erg, zeer erg. Ook het feit dat zieke geesten in de VS zo gemakkelijk naar hun blafferkes grijpen vind ik een regelrechte ramp. En dat de wapenlobby dat uiteraard anders ' uitlegt ' is misschien nog erger.

Maar het allerergste vind ik dat de humanitaire ramp die zich in Syrië voltrekt, amper aandacht krijgt van ons, hier in Europa en de hele westerse wereld. De media analyseren dagenlang de gebeurtenissen in de VS en zwijgen de Syrische rampspoed voor gewone burgers, mannen, vrouwen en kinderen bijna systematisch dood. Er is zo weinig ambiance rond en ruchtbaarheid aan dit drama gegeven dat de organisatoren van 12-12 er ' amper ' iets over willen zeggen en wachten op een goede moment om in actie te schieten. Strategie...

Is dit opnieuw een uiting van strategische voorzichtigheid ten aanzien van ' de complexe politieke verhoudingen '  en/of ' het ontbreken van voldoende ' grote economische belangen ' en/of  ' weinig nieuwswaarde ' ? Ik weet het echt niet, maar daar zijn de miljoenen ontheemde Syriërs niet mee geholpen. Dus toch maar eens Googlen op 12-12 ? 

De commentaren zijn gesloten.