05-01-13

Ken jij een ' food futurologist '

voedsel1.jpg

Vrij vertaald zou ik denken ' iemand die iets weet te vertellen over het voedsel in of van de toekomst'. Haar naam is Dr. Morgaine Gaye en zij weet inderdaad veel te vertellen over eten, maar ook veel meer....

Bron : WE Knack van 2 tot 8 januari 2013.

1. Wij wilden allemaal in de spotlights, waren op Facebook en in de sociale media allemaal bijna beroemd, met honderden zogenaamde vrienden. Daar nemen we afstand van. Kinderen van 15 gaan weg van Facebook, ze willen werkelijkheid, waarachtigheid, met slechts...6 vrienden.

2. De voedingsindustrie heeft ons om de tuin geleid. Daarom komt er in Engeland een nieuwe wet, waardoor fabrikanten niet zomaar kunnen verklaren dat iets gezond is, dat je er sterker van wordt of mooier. Dergelijke claims moeten vanaf morgen op feiten berusten. Wij vragen doorzichtigheid, openheid.

3. Mensen met goed betaalde jobs vragen zich af waarom ze dat werk, waarvan ze eigenlijk niet houden, nog verder doen. Ze hebben geld maar hun leven gaat voorbij. Velen kiezen voor minder geld maar meer waarde. Op deze manier geven ze weer betekenis aan hun leven. Luxe is niet meer dat duur object maar wel de kwaliteit van het leven. Dingen met elkaar delen is een nieuw gegeven. Het gaat over inhoud geven, over hoe wij omgaan met elkaar, over ' textuur ' van het leven, over voelen en je goed voelen. Wij zullen tot een punt komen, volgens mij over niet zoveel meer tijd, waarop iets bezitten minder belangrijk is dan delen. 

4. Het gaat er niet meer over of men wel dan niet vlees eet, wat wel over welk soort vlees, waar het vandan komt en hoe de koeien en varkens worden grootgebracht. Het goedkope vlees zal verdwijnen omdat het ongezond is en onze planeet schade berokkent. We gaan tevens op zoek naar andere bronnen die proteïne leveren op een verantwoorde manier.

 

www.morgainegaye.com is haar website....

De commentaren zijn gesloten.