12-07-12

Stikstofdioxide te veel

 

plannen,beloften,nieuwe maatregelen,kilometerheffing,lage emissiezones in de steden,antwerpen,oosterweeldossier,antwerpse haven,longen

 

DMorgen meldt op de Vlaamse feestdag ( let op de kleine f) dat de Europese Commissie beslist heeft om Brussel geen uitstel te verlenen voor het behalen van een uitstootnorm van 40 microgram per m³ en Vlaanderen wel en zelfs tot 2015.  

Reden : Brussel houdt zich aan een bestaand plan, zonder nieuwe maatregelen en Vlaanderen kwam wel met nieuwe, maar vage maatregelen zoals de belofte om een kilometerheffing op camions te heffen en een belofte om lage emissiezones te installeren in de stad.

Van stad gesproken : Meer bepaald in Antwerpen alsook in de haven van Antwerpen wordt de alarmdrempel niet overschreden, maar wel de jaargrenswaarde van 40 microgram per m³. Stikstofdioxide wordt veroorzaakt door uitstoot van zware industrie en wegtransport en is zeer schadelijk voor de longen en ligt mede aan de basis van zure regen. 

Hvandeker : plannen, beloften, nieuwe maatregelen, kilometerheffing, lage emissiezones in de steden ( Brussel, Antwerpen, .. ) , Oosterweeldossier, Antwerpen, Antwerpse haven ( let op de kleine h ) en longen. Heb je 'm ? 2 maten en 2 gewichten, het zal je longen een zorg wezen...

De commentaren zijn gesloten.