07-06-12

Groene ditjes en datjes.

CartoonWindenergie_klein.jpg

DM 6/6 : Superettes zijn winkels met een oppervlakte tussen de 100 en 400 m² die vooral voeding verkopen. Deze en ook moderne buurtwinkels doen het blijkbaar goed, terwijl andere winkels steeds meer last krijgen van de grote ketens.

Hvandeker : Deze informatie geeft aan dat mensen terug in de buurt willen gaan voor hun voeding, maar dat het niet het geval is voor andere aankopen. Uplace : mensen willen toch iets ' beleven ', terwijl ze eerst nog langer dan vroeger in de file zullen staan en massa's vies spul uitbraken...van een beleving gesproken.

DM 6/6 : De koplopers in schone energie ( windturbines, zonnepanelen en -cellen) komen vooral voor in China en Taiwan, VS, Duitsland, Brazilië, Zuid Korea en India als belangrijkste. Die zorgen samen voor een aangroei van 10 %, nl 200 miljard Euro. Sommige van deze landen zien schone energie als toekomstige bron voor economische groei. Energiebesparingen zijn pas mogelijk als er een duidelijk politiek plan is en dat ontbreekt momenteel in Europa.

Hvandeker : Als er dan toch ergens groei nodig zou zijn , dan liefst in schone technologie.   

DM 1/6 : Duitsland heeft onlangs energiegeschiedenis geschreven. Zonnepanelen zorgden onlangs voor de productie van 22.000 megawatt, het equivalent van 20 kerncentrales die vollen bak draaien. 26.000 megawatt is de maximum productiecapaciteit, bijna 50 % van de wereldwijde capaciteit. Bovendien wordt er vandaag in Duitsland reeds 20 % van het energieverbruik onttrokken aan hernieuwbare bronnen, dank zij de beslissing van de Duitse regering van Merkel.  

Hvandeker : Het kan dus, wat men ook beweert. Kernenergie is niet nodig en hernieuwbare energie zorgt mede voor de overgang naar een kernvrije productie. Vandaar dat men ook in België moet overwegen om een aantal kerncentrales zo snel als mogelijk te sluiten. Analyses van Greenpeace maken brandhout van de zogenaamde stresstests. Hallucinant... Zeker als je weet dat er rond de centrale van Tihange 1 , 850.000 mensen wonen en rond de centrales van Doel zelfs 1.500.000, ik  ben er 1 van .  Ook de centrale in Gravelines in Frankrijk, de grootste ter wereld,  ligt slechts 30 km van de Belgische grens. Fukushima al vergeten ? Onbegrijpelijk...   

 

  

De commentaren zijn gesloten.