22-05-12

Pas gelezen : Einde aan de groei

einde aan de groei, richard heinberg,  transitie, stationaire economie

Een paar dagen geleden heb ik het boek ' Einde aan de groei ' van Richard Heinberg uitgelezen en het was een voltreffer. Ondertussen heeft ook mijn schoonbroer Hugo van Dienderen hetzelfde gedaan ( ook tijdens ons gezamenlijk verlof in de heerlijke Provence ) en blijkbaar was ook hij sterk onder de indruk van de complexe en soms schokkende situatie waarin ' de steeds groeiende markten '  Jan met de Pet hebben gebracht. Het  boek zit vol met informatie over de beroerde toestand van deze wereld. Maar er worden ook oplossingen aangereikt, kleinschalig en andere. Zo worden de transitiebewegingen als veerkrachtige reacties aangestipt.

Een aanrader, het best geciteerd in de ondertitel ' Ons aanpassen aan de nieuwe economische realiteit '  , ook : We maken deel uit van een omwenteling/transitie  van een op fossiele brandstoffen, schulden en groei gebaseerde economie naar een duurzame, op hernieuwbare energie gebaseerde stationaire economie die de aardse reserves respecteert. 

ps Ik had het boek geleend van een vriendin, op die manier kunnen velen genieten van dit schitterend, maar moeilijk boek.

De commentaren zijn gesloten.