04-03-12

Medelijden

hollande, sarkozy, rijken, superrijken, zwitserland, frankrijk,

François Hollande, PS kandidaat president voor Frankrijk,  wil de hoogste inkomens zwaarder belasten. Want zij verdienen - ondanks alles - steeds meer en zouden toch ook hun duit in het zakje moeten doen, aldus de kandidaat. Die andere kandidaat, huidig president Sarkozy, is daar tegen want dan vluchten deze sukkelaars naar Zwitserland ( de superrijken ) en naar... België ( de rijken ).

En dat het (ont)vluchten effectief gebeurt wordt bewezen door het feit dat 1 inwoner op 10, weliswaar in Ukkel en in Elsene een Fransman is. Acteurs, zakenmannen, gewezen tennissterren, zangers, champagneboeren, financiële wonderboys, hoofdaandeelhouders en anderen....

Hvandeker : Het verschil tussen superrijken en rijken ontgaat me een beetje, maar dat die Fransen kunnen rekenen is me wel duidelijk. Waarom zouden de rijke Belgen dan gaan lopen met hun centen, bv ingevolge het instellen van een soort vermogensbelasting om ook hen hun steentje te laten bijdragen tot de solidariteit waarover men het altijd heeft, als de Fransen net en voor dezelfde redenen, naar hier komen ? Dus toch met zijn allen naar Zwitserland ? Je zou er medelijden met krijgen... nergens nog veilig, steeds opgejaagd. Alle gekheid op een stokje : ik ben ervan overtuigd dat niemand andere oorden opzoekt alleen wegens een zeer kleine belasting op fortuinen.  

De commentaren zijn gesloten.