14-08-11

Het beweegt een beetje : positieve intenties over transportmodi

besparingleger2.jpg

Bron : De Morgen van 13 aug 2011

1. Het Europees distributiecentrum van Nike te Laakdal gaat ( nog ) meer aandacht geven aan zijn transportmodi. Zo nemen zij hun transporteurs ( modernere trucks en betere vullingsgraad ) onder de loep en denken zij na om nog meer transport te laten verzorgen via trein en boot.
Hvandeker : toepassing van deze studies geeft niet alleen als resultaat een stuk minder CO² uitstoot, maar ook een pak minder kosten. Win-win dus...
2. Na Vélib, de Autolib. Parijs heeft 110.000 klanten voor Vélib en wil binnen de 4 jaar ook zo'n 200.000 klanten voor Autolib, een huursysteem met 3.000 electrische wagens, bluecars,  met 250 km radius en op te pikken in 1.120 stations. Een investering van 110 Mio Euro, voor Parijzenaars en voor toeristen. Geen schadelijke uitlaatgassen, 260.000 ton minder CO² uitstoot en vrij goedkoop, maar de Parijse groenen en de milieuorganisaties denken dat mensen terug eerder die wagens zullen verkiezen boven de fiets of het openbaar verkeer.
Hvandeker : Varieer in het verkeer. Neem de fiets of het openbaar vervoer als het kan en de auto als het niet anders kan.

De commentaren zijn gesloten.