12-08-11

E.ON ziet zwarte sneeuw

E.ON, duitse moratorium op kernenergie, duurzame energie, megakolencentrale

Hvandeker : Dit is niet uit leedvermaak geschreven, integendeel. Ik heb medelijden met werknemers van een bedrijf dat niet op tijd inziet dat er een evolutie bezig is en waarop ze gepast moeten reageren. En alleen daardoor ontslagen worden.

E.ON , het grootste energieconcern van Duitsland , overweegt wereldwijd 11.000 van de 85.000 banen te schrappen ingevolge barslechte resultaten. De reorganisatie ( zo worden ontslagen tegenwoordig genoemd ) is het gevolg van 2 structurele problemen.
1. Het Duitse moratorium op kernenergie vanaf 2022 ( het bedrijf haalt vandaag nog steeds 45% van zijn stroom uit kernenergie. De sluiting van in totaal 17 kerncentrales kost E.ON miljarden Euro's.
2. Ze hebben nagelaten te investeren in duurzame energie. Slechts 10 % t.o.v. 17 % voor de rest van Duitsland.

Bron : DM 12 augustus 2011.

Hvandeker : Bedrijfsleiders zouden moeten vooruitzien. Als ze dat niet doen, zouden zij moeten ontslagen worden en niet de gewone werknemers. Meestal blijven zij echter op hun ' dure ' stoel zitten. En zeggen dat E.ON nog niet zo lang geleden een megakolencentrale in Antwerpen wilden neerplanten. Gelukkig is dat verschrikkelijke vervuilende plan niet doorgegaan en werd er een stokje voorgestoken. Eind goed, al goed, maar niet voor die 11.000. 

De commentaren zijn gesloten.