07-04-11

Vlees van de Colruyt

6247_toparticlephoto.jpg

Hvandeker : ik heb op deze plek reeds een aantal positieve berichten achtergelaten voor wat betreft de houding van Colruyt over ecologie, milieubewustzijn en dergelijke. Maar op het gebied van ( goedkoop ) vlees kreeg ik onlangs een tip van een vriend om eens te kijken naar een bepaalde website die de praktijken van Colruyt en Vlevico ( VleesViandeColruyt) in een ander, zeer ongunstig, daglicht stelde. Ik ben er eens doorgegaan en wil op deze plek graag verwijzen naar : http://goedkoopvleesstinkt.wordpress.com zodat je zelf kan oordelen, want ook de reacties zijn erg leerrijk en verrassend. Ook het boek van Jonathan Safran Foer ' Dieren eten ' werpt een verschrikkelijk negatief licht op de zogenaamde bio-industrie : ik heb hem een aantal keren moeten terzijde leggen... zo ontluisterend. En zeggen dat de consumenten de macht over dit alles zouden kunnen hebben , maar niet gebruiken.

13:52 Gepost door hvandeker | Permalink | Commentaren (2) | Tags: colruyt, vlevico, dieren eten, jonathan safran foer |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het schandeljk dat Colruyt geviseerd wordt. Als er nu een bedrijf is in België dat kosten drukt ten voordele van de consument door efficiënt te werken en de kwaliteit te garanderen, dan is het Colruyt. Ontmoedig geen bedrijven die iedere dag opnieuw nadenken hoe ze op een efficiënte manier kwalitatief hoogstaand voedsel kunnen brengen naar de klant met respect voor de leverancier en haar werknemers.

Zonder import van soja hebben we in Europa geen vlees meer. Geen enkele boer kan vlees producren zonder geïmporteerde soja. Alle vleesproducenten zijn afhankelijk geworden van de soja import sinds 1996.

Gepost door: geldolf | 28-04-11

Colruyt doet goede dingen en zeer zoede dingen, maar dat wil niet zeggen dat we blind moeten zijn voor de foute dingen. Dat is alles wat ik hierover wilde melden.
Groetjes van een opa uit Ekeren

Gepost door: Hugo | 29-04-11

De commentaren zijn gesloten.