19-01-11

Benzine : prijsoorlog

6444_toparticlephoto.jpg

Soms ontvang ik mails met een oproep om deel te nemen aan een prijsoorlog tegen de  grootste oliemaatschappijen. Goed bedoeld maar we zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen om nog maar een begin van succes te hebben.

Er staan dan gegevens in zoals: prijs van benzine mogelijk van 1.65 Euro nu tot 2.00 Euro binnenkort, gezamenlijke actie tegen de 2 grootste oliemaatschappijen , Esso en Shell, de andere zullen dan wel moeten volgen, het zogenaamde vermenigvuldigingseffect van email : op enkele dagen gaan we van 30 naar 300 naar 3.000  naar... 3.000.000.

Hvandeker : Alhoewel ik ook vind dat dit soort acties terecht zouden kunnen zijn, geloof ik er niet in. Ik vraag me overigens al lang af door wie en hoe de consumenten kunnen verdedigd worden en heb daar nog nooit een begin van antwoord op gekregen. De tegenstrevers hebben heel wat pijlen op hun boog en de consument is vooral met zichzelf bezig als het er echt op aankomt. Een ongelijke strijd dus en erg jammer. Samenaankoop , boycot, etc. Enkele kleine succesjes heb ik reeds gezien en ik verwacht er ook meer ( maar zeer goede voorbereide ) in de toekomst...Maar het is een lange en moeilijke weg.

Misschien moeten we toch eens met zijn allen grondiger, nog grondiger, nadenken over brandstof , energie, economie en ecologie.

   

 

14:16 Gepost door hvandeker in groene toepassingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: benzine, prijsoorlog, boycot |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.