11-08-10

Portugal:beste leerling in de Europese ecologische klas ?

zonneenergie.jpg

Volgens informatie gevonden op het internet haalt Portugal vandaag zo'n 45 % van zijn energie uit hernieuwbare bronnen : zon, wind, water in hoofdzaak. Een flinke vooruitgang, dank zij gedurfde maatregelen en een consistente politiek, vergeleken met het jaar 2005, wanneer dit 17 % beliep. Dit laatste cijfer is ook niet slecht, als men het vergelijkt met andere Europese landen. Heel wat installaties in Lissabon, Porto of in de Algarve genieten van deze zuivere energiebronnen. Steeds minder Co² in de blauwe Portugese lucht... Moeten we het dan nog over prijzen hebben ( de hernieuwbare zou nog wat duurder zijn ) ?

Hvandeker : Ja, maar dan moet alles, werkelijk alles in rekening en ter vergelijking met vuile energie worden gebracht. Ook de toekomstige gezondheidskosten ! 

Het kan dus en natuurlijk is Portugal België of Nederland of Frankrijk niet, maar de verschillen zijn zo groot en verklaren dit niet. Visie, verder zien dan de volgende verkiezingen,  gezond verstand of een combinatie van dit alles ?

21:49 Gepost door hvandeker in groene politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hernieuwbare bronnen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.