09-06-10

Denk groen, ga voor blauw of denk groen, ga voor Groen!

groenestevigemuur

Slogans maken sommige zaken duidelijk, eenvoudig en gaan naar de kern. Maar ze kunnen ook, indien slecht gekozen, lachwekkend overkomen. Zo vond ik in een folder van de Open Vld, met de foto's van Annick De Ridder en Willem Frederick Schiltz de slogan ' Denk groen, ga voor blauw ' terug. En ik vond dat niet duidelijk, niet eenvoudig en zeker niet terzake, maar wel enigszins lachwekkend.

Vooral als ik mevrouw De Ridder heb bezig gezien in bepaalde dossiers, om de mobiliteit rond Antwerpen niet te noemen, zorgt dit toch voor een massa lachrimpels aan de ontbijttafel. Ze pleit voor een open en duurzame economie en ondertussen weten we wat ze daar mee bedoelt. Ze pleit voor eco-efficiëntie en ook daar heeft ze haar eigen invulling aan gegeven. Geen subsidiepolitiek voor niet-efficiënte alternatieven ( ik denk dat ze windenergie en zonne-energie bedoelt) is haar volgende kreet. Ook daar moet geen tekening bij.

Schoenmaker blijf je leest is een mooi gezegde. Daarom is mijn stelling : denk groen en ga voor Groen! Dat wil niet zeggen dat Groen! de ecologische en economische waarheid in petto heeft. Maar ze zijn wel veel geloofwaardiger op dit langetermijn thema. Ecologie is de stroming van de 21ste eeuw, kies dus Groen! en laat je niet beetnemen.   

De commentaren zijn gesloten.