09-05-10

Red de zee, stop met vissen (= roven )

6730_toparticlephoto

DM 5 mei 2010 : Onderwaterfotograaf Dos Winkel slaat alarm met nieuw boek en bijbehorende film : De huilende zee ( boek )  en Sea the Truth ( film) 

Er is wetenschappelijk bewijs dat de meeste soorten vis giftig zijn. Ook de zee zelf is meer en meer beschadigd, aldus Dos Winkel.

Er is maar één manier om te zeeën terug op adem te laten komen : stop het vissen en stop het eten van vis. Ik heb vastgesteld dat bij het vangen van platvis tot 95% van wat in de sleepnetten komt bijvangst is en dus wordt teruggesmeten. Dood, natuurlijk... 40 miljard kilo ( !!) per jaar. En waarom is vis gevaarlijk ? In de oceanen drijven enorme hoeveelheden ' plastic soup ', gigantische plakken vol afval ter groote van half Europa . In dat afval zitten massa's gifstoffen , pcb's en dioxines die allemaal vrolijk door die visjes geconsumeerd worden. Ook de gekweekte vis is giftig want die eten zelf ook vis. In Japan wordt erg veel vis gegeten en daar komen steeds meer kankers voor, geen toeval.

Hvandeker : Geen vis meer eten en veel minder vlees is dus de keiharde waarheid, zou je denken. En ik geloof dat graag. Onlangs zag ik volgende films : The End of the Line ( leegvissen van de zeeën ) en ' Plastic Planet ' ( plastic afval in de oceanen ) en ja, dan gaat er een lichtje branden.   

Commentaren

Money can`t buy Happiness?Whoever said that doesn`t know where to buy.
Buyhermesbirkin offers the high quality Hermes bags and services.
No matter it is the classic Birkin bag, or the Kelly and Lindy bag,
or the latest new designs, you can find them here. Just selecting one,
you will be the next Victoria in the street.Comes from Shuna Sun.
http://www.buyhermesbirkin.com/

Gepost door: Hermes Birkin | 09-08-10

De commentaren zijn gesloten.