07-07-09

Toch nog 200 neen-stemmers tegen Obama's klimaatplan

6413_toparticlephoto

Van de 431 stemmers in het Huis van Afgevaardigden hebben er 219 voor gezorgd dat de wet werd goedgekeurd. 212 waren er dus tegen, waarvan er een kleine groep vond dat de wet niet ver genoeg ging... Nu nog de Senaat...

Maar het gaat hier over die 200 neen-stemmers die niet akkoord gingen met een opgelegde beperking van de uitstoot. En dat op een moment dat alle signalen naar een toestand rood wijzen.

Wat zij naar voor schuiven zijn onfatsoenlijke argumenten , niet alleen op gebied van geloofwaardigheid van de wetenschap maar ook op gebied van economische impact.

Zij geloven nog steeds dat de opwarming van de aarde nonsens is. Dus geloven zij ook dat dit alles een gigantisch complot is van duizenden wetenschappers, een complot dat zo machtig is dat het erin slaagt valse rapporten op te stellen over zowat alles, van de wereldwijde temperatuur tot de rampzalige toestand van poolkappen, gletsjers, ed.

Zij blijven geloven dat de impact van een grondige aanpak van het probleem gigantisch veel geld zal kosten en de economie naar de verdoemenis zal helpen.

Schrijver van dit artikel ( zie DM dd 30 juni : Het hoogverraad aan onze planeet, van Paul Krugman - columnist van The New York Times en jongste Nobelprijswinnaar economie - )  noemt deze vorm van ontkenning van die bedreigingen verraad aan onze planeet die de toekomstige generaties in gevaar brengt alleen maar omdat ze er politiek belang bij hebben om te doen alsof we ons geen zorgen moeten maken.

Hvandeker : Opnieuw een ontluisterend beeld van (partij)politiek die geen rekening houdt met het algemeen belang. 

De commentaren zijn gesloten.