25-05-09

Tegen 2012 : 10.000 electrische oplaadpunten in Nederland door Better Place

denemarkenelectrauto

Meer oplaadzuilen voor elektrische auto's

Een doorbraak, want eerder wilden ze er niet in investeren omdat er nog amper elektrische auto’s rondrijden. Een kip-ei-discussie, omdat er nog geen elektrische auto’s worden besteld omdat ze nergens kunnen worden opgeladen.

De plaatsen van de oplaadzuilen worden bepaald in samenspraak met gemeenten. Laat de elektrische auto's nu maar komen.

Elektrische oplaadpunten voor Nederland

 

Na Israël, Denemarken, Australië en Canada is nu Nederland aan de beurt om te worden voorzien van oplaadpunten. Ook moeten bij de pompstations van Better Place batterijen verkrijgbaar zijn, die ervoor zorgen dat je met een elektrische auto een stuk verder kan rijden dan tot het volgende oplaadpunt. Met autofabrikanten en batterijmakers wordt op dit moment gesproken over de standaardisering van de batterij.

Onlangs werd een akkoord bereikt over het plaatsen van zeker 10 duizend zuilen in Nederland, maar Better Place zegt niet bang te zijn voor concurrentie. Het bedrijf wil mobiliteit loskoppelen van olie. Om het elektrisch rijden niet alleen te laten leunen op kolengestookte energiecentrales, wordt geïnvesteerd in wind- en zonne-energie, zodat de auto's straks rijden op de allergroenste stroom.

Bron : website www.bright.nl  voor ' innovative lifestyle ' postings van 24/4 en 25/5/2009

Hvandeker : Voor wanneer een doorbraak in Vlaanderen, België ? ? Wie neemt het voortouw, het initiatief ? Dat er bij ons een even grote behoefte is als in Nederland staat voor mij als een paal boven water.  

De commentaren zijn gesloten.