24-05-09

Klimaatscepticisme is misdaad tegen de mensheid

aarde

Bron : DM 23/5/2009 Artikel ' Dit jaar wordt de klimaatoorlog gewonnen of verloren ' van Peter Tom Jones.

Enkele citaten :

1, De geheime onderhandelingen tussen de VS en China over het klimaat zijn voor PT Jones een teken van hoop.

2. Deze week is men in de VS gestart om de American Clean Energy and Security Act ( een Cap and Trade klimaatwet ) goed te keuren. Cocreet is dat 17 % minder uitstoot ( tov 2005 ) tegen 2020 en 80 % tegen 2050. Het is nu of nooit, ondanks een geweldige lobbystrijd tegen het voorstel.

3. Vanwege zijn verregaande impact op andere wereldproblemen ( voedsel, water, conflicten, migratie, sociale en economische stabiliteit, gezondheid, etc ) wordt het klimaatprobleem het probleem van de 21ste eeuw.

4. Zonder razendsnelle en massieve actie zal het probleem 2 x zo erg worden dan eerst geschat ( zo'n 6 jaar geleden ).

5. De opwarming wordt door de medische wereld omschreven als de grootste bedreiging voor onze gezondheid tijdens de 21ste eeuw.

6. Klimaatveranderingen hebben hun grootste impact op de landen die niet mee aan de oorzaak ervan liggen.

7. Het klimaatscepticisme is wetenschappelijk volkomen achterhaald, ethisch onaanvaardbaar , ja zelfs een misdaad tegen de mensheid.

8. De kans dat zowel de VS als China actief en positief zullen meewerken aan de klimaatakkoorden van Kopenhagen, is groot. Anders is de oorlog tegen de klimaatopwarming te beschouwen als verloren.

9. Het kostenplaatje van urgente maatregelen is slechts een fractie van de geldstromen die nodig zullen zijn als we de maatregelen niet zouden nemen.  Ook toenemende werkgelegenheid, leefbare steden en energieonafhankelijkheid zijn positieve ' bijproducten '.

10. Een goede ecologische keuze is ook een goede economische keuze.

Hvandeker : Duidelijke stellingen die niets aan de verbeelding overlaten.    

Commentaren

5. De opwarming wordt door de medische wereld omschreven als de grootste bedreiging voor onze gezondheid tijdens de 21ste eeuw.

Bronnen aub. En een artikel in Nature of Science, is dat representatief voor 'de medische wereld', wat deze term ook mag betekenen....

Gepost door: raf | 25-05-09

De commentaren zijn gesloten.