28-04-09

Hoe doen CéDéAmperschandVé en anderen dezer dagen aan politiek ?

!cid_BE92C785F5C9408DA743F02DB28D2766@PCvanChristia

Hvandeker : Veralgemenen is altijd fout, maar in het dossier rond het Schipdonkkanaal bakken de traditionele politieke partijen het wel erg bruin. Als ik mag aannemen wat er in de Morgen van vandaag geschreven staat, vertaal ik dat op mijn manier : ' Er zijn botsende belangen van enerzijds de economische lobby van de Zeebrugse Haven en anderzijds de ecologisten. Altijd boeiend. Vervolgens is er een studie van de Gentse mobiliteitsexpert Georges Allaert ( de naam duikt steeds vaker op de laatste jaren ) die stelt dat het economische nut van een verbreding van het kanaal laag is, weinig rendement en toegevoegde waarde oplevert. De ontsluiting zou beter gediend zijn met transport over zee, langs de Westerschelde en met extra spoorlijnen. Conclusie : Slechte investering.

Reactie van Open VLD ( de zelfverklaarde specialisten als het over economische dossiers zou gan) : Nu zijn we ( plots ) tegen.

Van Spa : We zetten dit voorlopig op de lijst van de ongewenste projecten maar ook de uitspraak ' het dossier is nog niet rijp '. Vrij vertaald : til het over deze campagne heen en dan gaan we nog eens praten.

Maar het meest geweldige is de spagaat van de CéDéAmperschand Vé : Joachim Coens is een CD&V'er ( en uithangbord voor de Zeebrugse lobby ) en Hilde Crevits is blijkbaar ook CD&V'ster ( en zelfs minister ) en uithangbord van de Boerenbond. Tegengestelde belangen binnen één partij. Ook boeiend. 

Hvandeker : Een schoolvoorbeeld van politiek zonder visie, zonder lange termijn, alleen met het oog op verkiezingen. En eigenlijk doet de studie van een expert niets ter zake. Een schaamlapje, een stok(je) om nu te slaan en/of om de geesten ( even ) te doen kantelen...      

20:11 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schipdonkkanaal, georges allaert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.