27-04-09

Nederland-België : 1 - 0 Wedstrijd oplaadpunten voor electrische auto's

plugin-hybrid_dong_energy

In Nederland liggen de plannen vast : 10.000 locaties voor oplaadpunten zullen gerealiseerd worden door Enexis, netwerkbedrijf van Essent, en 1.000.000 electrische auto's tegen 2012.

In België zijn er voornemens en is er een onderzoeksfase gestart door Eandis, bekend als distributiebedrijf voor electriciteit.

Het was een beetje de discussie omtrent de kip en het ei : electriciteitsbedrijven investeerden niet in oplaadpunten omdat er geen auto's waren en de aankoop van die wagens was niet interessant omdat ze niet konden worden opgeladen... En dus moest iemand zijn nek uitsteken en het voortouw nemen. Het grote verschil tussen Nederland en België was en is nog steeds  het beleid : het uitspreken van een doelstelling en het fiscaal aantrekkelijker maken van de electrische wagen want in aankoop is hij nog vrij duur, maar het verbruik is dan weer stukken goedkoper.

Bron : DM 27/4

Hvandeker : Het wordt hoog tijd dat de federale en de deelregeringen zich gaan bezig houden met de dingen van de toekomst. Dit systeem van oplaadpunten , gecombineerd met systemen van batterij-vervanging zijn aanwezig. Lees daaroor en Google even naar ' Planet Better Place '. Een wereld gaat open...    

De commentaren zijn gesloten.