25-04-09

De keuze van de kiezer

6091_toparticlephoto

Hvandeker : Kiezers die willen ontsnappen aan de kiesplicht, het zijn er heel wat en ik kan ze niet helemaal ongelijk geven, maar toch.

Knack 22/4/2009 Wat ( wie ) willen ze eigenlijk, de kiezers ?

1. De mythe van de zelfregulering en deregulering omarmen in de hoop dat de financieel-economische sector zijn credo van maatschappelijk verantwoord ondernemen ernstig neemt ?

2. Tot de vaststelling komen dat het feest van de hebzucht lang genoeg geduurd heeft en eisen dat er heldere regels worden opgelegd die  het gemeenschappelijk belang dienen ? Of voor uitdagingen gaan die geen aandacht kregen in het neoliberale feestgedruis zoals : klimaat- en energieproblemen, de wereldwijde armoede die blijft bestaan, de toenemende gezondheidsproblemen en dito kosten, de vergrijzing,... het lijstje is behoorlijk lang en kan zeker nog uitgebreid worden. En er is tot hiertoe geen ernstige politiek noch economisch antwoord op gekomen. De huidige economische, financiële en ecologische ( is soms gelijk aan sociale ) crisis kan kansen bieden om verouderde sectoren te hervormen, sectoren zonder toekomst af te bouwen en stilaan te vervangen door sociale, duurzame en vernieuwende sectoren van de toekomst. DIE TOEKOMST MOET VANDAAG GEMAAKT WORDEN OF ZAL NIET MEER WORDEN GEMAAKT !

Laat ons kiezen voor politici die dat proberen waar te maken, geen oude krokodillen die weinig durven, geen mensen die dat tegen hun goesting doen, die hebben hun kansen gehad en verkeken. Laat ons mensen kiezen die , met vallen en opstaan, durven naar de toekomst te kijken....      

7435_largearticlephoto
 

De commentaren zijn gesloten.