27-03-09

De groene hotspot van de week.

6091_toparticlephoto

1. DM 20/3 en Knack 25/3 : Geen golden share ( gouden aandeel ) voor de Belgische staat in Suez/GDF , alleen een overleggroep. Een regelrechte blamage voor Verhofstadt en Leterme, eindverantwoordelijken in die periode. Die zich vandaag weer als onmisbaar voor het koninkrijk, een wingewest van Parijs op energiegebied, achten. Het vetorecht zal voor een andere keer zijn...

Hvandeker : slechts onderhandeld, maar er is nog wat plaats in de praatbarak. Onder andere over het feit dat België een van de duurste tarieven heeft voor gas en electriciteit. En al die gelden vloeien dag in dag uit naar Frankrijk. Wie kan de Belgische consument nu nog verdedigen ?

2. DM 19/3 : Geen ruimte en geen lucht in Vlaanderen. Of toch , veel te weinig : dat zeggen 35 Vlaamse organisaties alsook mensen uit de academische, medische en culturele wereld. Volgens hen is de Vlaamse overheid het spoor helemaal bijster en blijven ze mordicus en tegen beter weten in , inzetten op meer logistiek en meer transport.

Hvandeker : Een ' dodelijke ' spiraal wat betreft leefmilieu en kwaliteit van het leven. Wie kan de Vlaamse longen nu nog verdedigen ?

3. DM 17/3 : De federale regering wil voor 12.000.000 ton CO2 rechten ( in het buitenland ) kopen en heeft er ,volgens het Planbureau, maar voor 1.000.000 ton nodig om de Kyoto-doelstellingen te halen. Vooral de gewesten besparen op uitstoot, de producties zijn overal gedaald en bijgevolg ook de uitstoot. 

Hvandeker : Dat geld, afkomstig uit het Kyotofonds ( waar elk gezin voor betaald heeft via de elctriciteitsfactuur ), zou beter kunnen besteed worden. In R & D voor alternatieve energie misschien ?    

 4. DM 18/3 : Ecolo zou, volgens een peiling, 20 % halen in Wallonië.

Hvandeker : Na goede peilingen in Brussel, nu ook schitternde peilingen in Wallonië. Het zijn ' slechts ' peilingen, dat is waar, maar toch. Vlaanderen mikt veel minder hoog, 10 % zou een succes zijn.

17:41 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ecolo, geen lucht, gouden andel, geen ruimte, co2 rechten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.