27-03-09

Belastinggeld teruggeven aan de belastingbetaler, wat is er mis mee ?

6247_toparticlephoto

Hvandeker : Je zou zeggen, niets. Want wat is het principe van belastingen : juist, herverdeling. Maar als dat clubje ' ontvangers ' potentiële ' kiezers zijn voor de sinterklazen in de regering, dan krijgen we een ander verhaal. Een verhaal van uitdelers... en van ons kent ons.  

Zo zijn de sinterklazen van dienst de dames Heeren en Crevits en de heer Anciaux, U allen welbekend. Het gaat hier om  kleine hebbedingetjes zoals agenda's, boeken en centjes. Maar vermenigvuldigd met ik weet niet hoeveel geeft dat toch al een mooie som belastinggeld. Kijk mama, ik heb van mijnheer Bert een agenda gratis gekregen en er zit een briefje in ' stem aub voor mij ', tof hé !

De dames doen het veel minder subtiel : gewoon met enkele miljoenen Euro's strooien voor kinderopvang ( wat kan daar toch mis mee zijn, gezien het tekort aan plaatsen ? ) of kwijtschelding en zelfs terugbetaling van boeten wegens nitraatvervuiling van de landbouwgronden ( de metingen waren eigenlijk fout ). Allemaal goed en wel, maar dit alles - deze ' praktijken ' - zijn gewoon een vorm van omkopen van de achterban, in het licht van de vlaamse verkiezingen.   

Crevits zou haar geld beter gebruiken om het leefmilieu te beschermen : ze kan misschien een bijdrage leveren voor de uitbreiding van de garage van haar CD&V collega Cathy Berx, naar het schijnt nu gouverneur van de provincie Antwerpen. Haar bescheiden BMW 730 geraakt niet in de garage, 1 meter tekort. Een groter huis met grotere garage voor deze grote auto ( eigen aan de waardigheid van dit ambt ) zou ook een oplossing kunnen zijn. Go Cathy, go : wie niet waagt niet wint.

Voorbeeldfunctie ? Dat is voor de collega's ! Een kleinere wagen ? Neen, ik wil deftig speelgoed, een bolide  ! Dat is wat anders dan een sacoche...

Bron DM 17 en 27/3/2009

De commentaren zijn gesloten.