26-02-09

In de ban van de ring

 noordzeering

Een ring van windmolenparken in de Noordzee. Dat is het idee van de Nederlandse stichting Natuur en Milieu en van een architectenbureau Office for Metropolitan Architecture. Deze superring zou voor meer ( propere ) energie kunnen zorgen dan de hele Perzische Golf.

Pro : energieonafhankelijkheid , 700.000 nieuwe jobs, voor 13.400 terawattuur propere hernieuwbare energie, continu stroomtoevoer met minder verbindingen naar de afnemende landen, minder versnippering.

Con : Prijskaartje 200 miljard Euro, vissers, politieke wil is twijfelachtig. one silver bullet oplossing, een uitval, te grote concentratie. Een energie-internet met vele duizenden producenten heeft deze risico's niet of toch minder.

Bron : DM 17 en 19/2/2009

Hvandeker : Medestanders zijn er voldoende, wie wil er geen propere energie, wie wil er geen onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Maar hoe realistisch is de ring, als zelfs de eenvoudige bouwstenen momenteel stil liggen wegens een gebrek aan centen. Maar men mag dromen, nietwaar.... En soms dromen de politici, als de verkiezingen eraan komen, iets te hard.      

De commentaren zijn gesloten.