25-02-09

Wat is de Groene Big Bang ?

2007BU0001

Hvandeker : een paar dagen geleden werd ik uitgenodigd om te bloggen over .... de Groene Big Bang en...

Even gekeken op : www.degroenebigbang.be  en ... graag zelfs en graag zelf de test meegedaan.

Hugo Van Damme, hier zijn je uitgebreide resultaten van je test op De Groene Big Bang.

Je scoorde 79% in totaal.

Interessant en erg degelijk en eenvoudig, dus professioneel.

Een droom ? Een fictie ? Wie zal het zeggen ?

Wat is de Groene Big Bang?

Zo’n 13 miljard jaar geleden ontstonden uit één grote knal - de "Big Bang" - onze kosmos, ons universum, de natuurwetten en alle materie. Niets zou nog hetzelfde zijn nà de Big Bang. De oerknal was het begin van alle verdere leven in het universum en dus ook op aarde.

Vandaag wordt het alweer erg heet onder onze voeten.
De aarde warmt steeds sneller op en in onze samenleving loopt de temperatuur hoger op dan in een snelkookpan. Op kimatologisch, sociaal en economisch vlak is de crisis nooit zo groot geweest. We zijn dan ook toe aan een nieuwe Big Bang. Geen allesverwoestende oerknal maar een zelfgeorganiseerde en gecontroleerde Big Bang die het verder leven weer mogelijk maakt.

Een Groene Big Bang die onze ziekmakende manier van werken en schoolgaan verandert in een evenwichtige, duurzame manier van samenleven, waarin iedereen, groot en klein, gewaardeerd wordt om de inzet van al zijn talenten.

Een Groene Big Bang die onze grijsgrauwe, verspillende wereld verandert in een mooiere, schone, groene hypermoderne wereld, waarin we met zuivere technologieën, moderne huizen en nieuwe woonvormen, groene vervoersmiddelen en herbruikbare energie, genieten van het groen en de natuur die heropleven.

Een Groene Big Bang die solidair is met onze kinderen en kleinkinderen, maar ook met hun kinderen en kleinkinderen. Kortom, een groene oerknal die verder gaat dan het opportune groene “plofje”.

Een Groene Big Bang, vooral, die dichtgeslibde aderen van onze samenleving weer vrijmaakt en onze economie fundamenteel verandert in een duurzame, gezonde, milieu- en mensvriendelijke economie, die afval weer omzet in grondstoffen en oneindig recycleert. En die daardoor, steeds opnieuw, nieuwe banen en werkgelegenheid schept.

Die Groene Big Bang is mogelijk. We zijn het aan onszelf en onze omgeving verplicht om er werk van te maken.

peuter

 

 

 

10:47 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: test, fictie, oerknal, de groene big bang |  Facebook |

Commentaren

Big Bang Als er iemand zegt, we moeten het doen, we zijn het verplicht .
Dan is dat in eerste instantie, jullie moeten het doen, jullie zijn het verplicht .
En ten tweede, het is enkel en alleen maar voor zichzelf dat men zoiets aanhaalt .
De voorgangers waren de katolieken .

Gepost door: Siberx | 25-02-09

De commentaren zijn gesloten.