23-02-09

Hernieuwbare energie : het enige alternatief

windenergie1

In Vlaanderen worden alternatieve energiebronnen nog steeds beschouwd als het ' speeltje ' van geitenwollensokkentypes. Terwijl het reeds lang is aangetoond dat het big business is geworden. Kijk maar even over de grenzen, bv naar Duitsland en Spanje, waar honderdduizenden jobs gecreërd zijn of zullen worden in de heel nabije toekomst en waar vele tientallen percenten aan hernieuwbare energie dienen gehaald te worden, heel wat meer dan Europa verwacht .

In Vlaanderen worden nog steeds 2 argumenten uit de kast gehaald : niet genoeg ruimte en niet rendabel. Beide argumenten zijn goed voor de prullenbak, maar ze belanden steevast op de tafels van het beleid. De vraag is dus niet of hernieuwbare energiebronnen het alternatief zijn, ze zijn het enige alternatief. Vlaanderen heeft tot nu toe de boot glansrijk gemist, zal Vlaanderen in Actie geen dode leter blijven ?  

Bron : Knack  febr 2009 ' Geen visie voor duurzame energie '.

Hvandeker : dames en heren van de diverse regeringen, hou op met jullie aankondigingspolitiek - de verkiezingen komen er toch aan -  en doe iets ( liefst veel meer) voor jullie mensen, jullie kinderen en kleinkinderen. Een tip voor slimme mensen : Beleg in deze tijden van financiële vraagtekens in Nordex , een goede manier om van de klimaatopwarming te profiteren ( ! ) is via de belegging in een producent van windmolens.  

De commentaren zijn gesloten.