17-02-09

Wat doet een minister van landsverdediging op de zuidpool?

antarctica

Hvandeker : De Belgen zijn terug op de Zuidpool. Op zich een opmerkelijke prestatie van een aantal van onze landgenoten die ervoor gezorgd hebben dat er de eerste CO2-neutrale basis ooit werd gerealiseerd. Hun werk is wetenschappellijk onderzoek naar de oorzaak van de klimaatverandering en naar biodiversiteit. Maar wat er bij mij niet inkan is het feit dat er de Belgische minister van LANDSVERDEDIGING Pieter De Crem aanwezig was op de inhuldiging. Was het omwille van het ijskoude glaasje champagne, het slapen in tenten of de mogelijkheid dat hij thuis niet meer binnen mag ? Of was hij er in opdracht van Prins Filip ? Of heeft hij zich bekeerd tot groene jongen ? Of om een beetje op Sabine Laruelle, minister van Wetenschapsbeleid, te letten ?

Of dacht hij gewoon dat de basis Prinses Elisabeth ook en vooral bedoeld was om er F16's te stationeren ? Om ' onze jongens ' te beschermen ?

Het zal waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven. Maar wie het weet mag reageren, zo leren we mogelijk nog iets meer over deze minzame en plichtsbewuste man....  

Commentaren

Kunnen ze die kerel eens niet meenemen op ruimtemissie en per ongeluk de deur laten openstaan ofzo, tsss.

Gepost door: A Rainha | 17-02-09

Het ministerie van Landsverdediging heeft meegeholpen (inzet van personeel en materiaal) met de opbouw van het station. Meer informatie vind je hier: http://www.mil.be/def/subject/index.asp?LAN=nl&FILE=&ID=884&MENU=0&PAGE=1 . (Google is your friend)

Gepost door: boskabout | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.