17-02-09

Kort groen...

1. DM 16/2 : Doemscenario klimaatopwarming fors onderschat, zegt Chris Field, een gezaghebbende wetenschapper van het IPCC. Gevolgen : warmer klimaat, drogere tropische regenwouden, hoger risico op bosbranden, smeltende permafrost dus verhoogde uitstoot van CO2 en methaan. Kortom een zelfversterkend risicoverhaal.

Hvandeker : Je moet dit niet geloven, maar ik doe het wel. Gewoon omdat ik niet inzie waarom dze man, deze expert, zou overdrijven. Hij zou dit nog veel meer moeten doen, Al Gore achterna.

2. DM 16/2 : Ford voorlopig op eigen kracht, maar dat is slechts op korte termijn. GM lijkt af te stevenen op een gerechtelijk akkoord, een chapter-11 regeling. En Chrysler wellicht in zee met Fiat.

Hvandeker : Tewerkstelling is zeer belangrijk op de korte termijn , maar milieu is ook belangrijk op de (middel)lange termijn. Hopelijk zoekt dus snel men naar milieuvriendelijke auto-assemblage met veel tewerkstelling, rechtstreeks en toelevering. En stuurt men de chefs, verantwoordelijk voor dit debacle, de laan uit.

3. DM 16/2 : Blauw ( Open VLD ) moet ook sociaal en groen zijn, zo was te horen op hun congres in Antwerpen. 

Hvandeker  : Politiek goed gezien, maar veel te doorzichtig en niet geloofwaardig genoeg. Want tegelijkertijd vinden ze de CO2 normen te streng. En willen ze de C2C , wat een afvalarm productieproces is, ( een idee dat Groen al jaren naar voor schuift ) omarmen. Van tegenstrijdige signalen gesproken. Ze vergeten overigens dat je niet een beetje groen kan zijn zoals je ook niet een beetje zwanger kan zijn.

4. DM 16/2 : Groen schuift bijna allemaal nieuwkomers naar voor ( met uitzondering van één bekende dame, Mie Vogels ) in alle provincies voor de Vlaamse verkiezingen.

Hvandeker : Nieuw talent is goed, maar ze moeten echter nog alles bewijzen en hebben weinig ervaring maar hebben daardoor, voor mij, toch het voordeel van de twijfel.       

 

De commentaren zijn gesloten.