13-01-09

Grenzeloos Gebruik, een erg vrije vertaling van ' van wieg tot wieg '

wiegtotwieg

Ik heb vandaag , in een advertentie in De Morgen, een uitnodiging gelezen die luidde : ' Ontdek het eeuwige leven en win'. Het gaat over Achilles , een prille en nog kwieke 80-tiger, wiens schoenen het echte eeuwige leven wordt beloofd omdat ze ontworgen zijn volgens het principe van ' cradle to cradle ( van wieg tot wieg )' - erg vrij vertaald ' grenzeloos gebruik'.

Bedrijven en ook particulieren ( oa studenten ) worden opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd ( win ! ) toepassingen bedenken volgens het hoger genoemd principe, dus zonder kwaliteitsverlies of milieuschade. Als je wint dan komt Michael Braungart - een van de pioniers van deze ontwerpmethode - een workshop houden over deze radicale aanpak. Je kan ook een Grenzeloos Gebruik( let op de hoofdletters ) begeleidingspakket winnen. 

Dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid. Wil je er meer over weten ? Ga langs op www.grenzeloosgebruik.be

wiegtotwieg2

Hvandeker : Noem het een soort groene bedenkers wedstrijd, gesponsord door  belastinggeld. Hopelijk zijn de resultaten de moeite waard , bruikbaar en toepasbaar op de korte termijn. Maar of Achilles en Kathleen Van Brempt - die zich met al haar gewicht achter het project zet- elkaar ooit zullen ontmoeten, is een andere vraag. Het volgen echter meer dan waard. De kracht van de verbeelding is echt niet veraf.  

De commentaren zijn gesloten.