26-12-08

Uit de CO2Logic Nieuwsbrief....

co2plaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gaat vooruit...dankzij onze visionaire partners/klanten hebben we al meer dan 50 bedrijven bewust gemaakt van hun Carbon Footprint en 20.000 ton CO2 gecompenseerd zonder te spreken van de CO2 verminderingen die we binnen bedrijven en bij particulieren verminderd of gestimuleerd hebben. Daarom dragen wij ons “Finalist Best Innovator Award 2008” graag aan jullie op. Wij wensen jullie hierbij Prettige Kerstdagen en een Duurzaam Nieuwjaar!

 

PC Genius of hoe de CO2-voetafdruk van een computer beperken?
Elk jaar worden duizenden computers en laptops gegeven als kerstcadeu. Hoe kan men de ecologische impact limiteren van al deze kerstcadeau’s ? Eerste oplossing : U koopt een Green Line computer. U hoeft niet meer te investeren in de allernieuwste technologie, vanaf nu kan U aan een fractie van de prijs krachtige computers kopen.

 

Vlaams Parlement compenseert CO2-uitstoot van vluchten met CO2logic
CO2logic werd door het Vlaams Parlement aangesteld om de Carbon Footprint van de gebouwen en verplaatsingen te berekenen voor 2006 en 2007. Uit de berekeningen kon men afleiden dat de CO2-uitstoot tov  2006 aan het dalen is. Het Vlaams Parlement neemt de nodige initiatieven om de CO2-uitstoot te reduceren en heeft ook beslist om de vluchten van zakenreizen te compenseren.

 

Soltis is eerste "CO2 Neutral" fotovoltaïsch bedrijf
Om coherent te zijn met hun duurzame ontwikkelingsobjectieven heeft Soltis beslist om hun eigen CO2-voetafdruk te verminderen en te compenseren om zo het eerste "CO2 Neutral" fotovoltaïsch bedrijf in België te worden. Zelf al probeert Soltis haar CO2-voetafdruk te beperken blijft het heel moeilijk om geen CO2 uit te stoten. Soltis wenst zijn credibiliteit en toewijding aan te tonen en heeft daarom een Carbon Footprint laten maken..

 

CO2logic krijgt prijs 'Finalist Best Innovator Award 2008' van AT Kearney
Voor de tweede keer hebben A.T. Kearney en haar partners Solvay Business School Alumni Association, Trends, Trends Tendances, Kanaal Z, Voka, BECI en UWE de Belgische editie  van de Best Innovator Award competitie georganizeerd. De  A.T. Kearney Best Innovator Award is erop gericht om die capaciteiten en praktijken van innovatieleiders die samen een duurzame concurrentievoorsprong verzekeren, te identificeren en te promoten. De Best Innovator Award wordt uitgereikt in 12 Europese landen en drie NAFTA.-landen.

 

CO2logic's sensibilisatie video
Aangezien sensibilisatie deel uitmaakt van onze missie hebben wij een kort maar duidelijke video ontwikkeld om particulieren en bedrijven te informeren omtrent klimaatsverandering. Daarin leert u meer over de oorsprong en de gevolgen van klimaatsverandering. We vergeten natuurlijk ook niet de oplossingen. Gebruik gerust deze video om jullie vrienden of collega's te informeren en te sensibiliseren.

 

Immoweb wordt CO2 Neutraal
Sinds haar lancering in 1996 staat Immoweb.be op kop van de Belgische vastgoedwebsites, zowel qua aantal bezoekers als qua aantal zoekertjes. In tegenstelling tot de meeste andere vastgoedsites, biedt Immoweb geen papieren variant aan. Deze strategie blijkt niet enkel milieuvriendelijk te zijn, ook het marktaandeel van Immoweb blijft nog steeds groeien.

 

CO2logic steunt (Ant)Arctic Matters van Dixie Dansercoer
Sinds het begin steunt CO2logic (Ant)Arctic Matters omdat we elkaar vinden in het sensibiliseren van mensen omtrent klimaatsverandering maar ook omdat Dixie en CO2logic geloven in de toekomst van de Belgische Greentech bedrijven en de opportuniteiten die voor hen openliggen. Op 6 oktober onthulde poolreiziger Dixie Dansercoer de plannen voor zijn nieuwe project: (Ant)Arctic Matters. Hij deed dat voor een selectie van ondernemers werkzaam in de zogenaamde ‘green tech’ sector.

 

Onafhankelijke studie van het IEW/ULB bekroond CO2logic als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf
CO2logic werd door een onafhankelijke studie van het IEW/ULB (studie Juli 2008) bekroond als meest aangeraden Belgische CO2 compensatiebedrijf (en tweede op Europees vlak). Deze ranking is eindelijk een erkenning van onze inzet voor kwaliteit, transparantie en de hoge standaarden die we sinds het begin hanteren ter beschermingen van particulieren en bedrijven.

 

Het Climate Education Program is een groot succes!

Sinds juli hebben meer dan 140 scholen zich ingeschreven voor het Climate Education Program van CO2logic, WaterWeerWind en Green vzw. Dit toont aan dat er een echte vraag is naar objectieve informatie voor jongeren omtrent klimaatsverandering. Het idee van het educatieve project is gegroeid vanuit de vraag...

 

BPC compenseert de CO2-uitstoot van haar voertuigen
BPC is een 100 % filiaal van de groep CFE, zichzelf filiaal van de franse Vinci groep met 47%, de grootste bouwheer ter wereld (zakencijfer in 2007 van 30,4 milliard euro en 158.628 medewerkers).  Vinci is gestructureerd rond vier hoofdactiviteiten : concessies en parkings, wegenwerken, energie (en ICT) en constructie.

 

MIVB : CO2logic voert een studie uit voor de "Dag van het openbaar vervoer"
De MIVB is als openbaarvervoermaatschappij dé partner bij uitstek voor duurzame mobiliteit in Brussel. Bovendien engageerde de MIVB zich voor een beleid dat duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel draagt. Ook de doorsnee-klant van het openbaar vervoer is begaan met het milieu. Uit de tevredenheidsenquête van 2006 blijkt dat de klimaatsverandering liefst 78% van de MIVB-klanten bezighoudt.

 

Total lanceert CO2 compensatie met CO2logic
Total Belgium kondigt vandaag als primeur twee nieuwe initiatieven aan die passen in zijn strategie voor innovatie en duurzame ontwikkeling. Om te beginnen is het bedrijf, Belgisch leider inzake de distributie van petroleumproducten, de eerste Belgische distributeur die in zijn volledige netwerk biobenzine aanbiedt. Ten tweede is Total Belgium ook het eerste filiaal van de Total Groep dat zijn klanten wijst op de gevolgen van de CO2-uitstoot met een CO2 compensatie programma.

 

CO2logic krijgt de Forum Ethibel Certificatie
CO2logic, Belgische marketleider op vlak van vrijwillige CO2-compensatie krijgt de Forum ETHIBEL certificatie. Dit bewijst zwart op wit dat ze haar engagementen respecteert, een première in deze sector. Om deze certificatie te kunnen ontvangen heeft CO2logic een audit- en verificatieprocedure moeten ondergaan.

 

KPN-TELE2 is CO2-neutraal: een première in de telecommunicatiesector!
Sinds meer dan een jaar werkt de grootste alternatieve operator in België aan de vermindering van zijn CO2-uitstoot. Na verschillende concrete acties om zijn energieverbruik te verminderen en te optimaliseren, besliste KPN-TELE2 als maatschappelijk verantwoorde onderneming om niet onmiddellijk reduceerbare uitstoot te compenseren. Het bedrijf werkt hiervoor samen met CO2logic.Groeten
CO2logic Team

De commentaren zijn gesloten.