07-12-08

Wat lectuur voor de vrienden van de ecologie

6091_toparticlephoto

Obama zet in op groene economie

Het economisch reddingsplan van Barack Obama zal een belangrijke groene component bevatten. Er zijn nog geen officiële cijfers vrijgegeven, maar volgens adviseurs plant de volgende president van de VS voor 50 miljard dollar aan duurzame projecten.

Lees meer

"Europa zwicht voor autolobby"

Na maandenlange onderhandelingen heeft de Europese Unie eindelijk een akkoord om de CO2-uitstoot naar beneden te helpen. Dat akkoord is echter zo fel afgezwakt onder druk van de autolobby, dat er volgens critici weinig reden tot feesten is. Vakbonden, milieuorganisaties en consumentenverenigingen zijn teleurgesteld.

Lees meer

Europa's klimaatbeleid: alles kan beter

Van 1 tot 12 december komen milieu- en klimaatministers van 190 landen, onderzoekers en ngo-delegaties samen in het Poolse Poznán. Het is de laatste grote bijeenkomst in het stappenplan naar de conferentie van Kopenhagen in december 2009, waar een post-Kyotoprotocol moet vorm krijgen.

Lees meer

Strijd tegen klimaatverandering kost Latijns-Amerika miljarden

De Wereldbank heeft berekend dat de landen in Latijns-Amerika en de Caraïben miljarden euro economische schade zullen oplopen door de klimaatwijziging. Latijns-Amerikaanse politici verwachten een extra inspanning van de geïndustrialiseerde landen om die crisis te lijf te kunnen gaan.

Lees meer

Wereld wil extra betalen voor schone energie

Een meerderheid van de bevolking in 21 landen vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in duurzame energie. Ook als dat op korte termijn extra kosten met zich meebrengt. Dat blijkt uit een opiniepeiling van WorldPublicOpinion.org, een netwerk van onderzoekscentra.

Lees meer

e-Stewards pakken elektronisch afvalschandaal aan

Amerikaanse milieugroepen en 32 verwerkers van elektronisch afval in de VS en Canada hebben een programma gelanceerd om de bergen oude televisietoestellen en computers in Noord-Amerika op een verantwoorde manier te recycleren.

Lees meer

Radicale voorstellen op internationale klimaattop

Op een klimaattop in het Europees parlement zochten 500 topwetenschappers, specialisten en politici dinsdag koortsachtig naar een ambitieus 'globaal contract' gebaseerd op 'klimaatrechtvaardigheid'. Hun doel: een krachtig voorstel lanceren vlak voor de jaarlijkse VN-klimaatconferentie begin december in Polen.

Lees meer

Hybride driewieler geeft autofabrikanten het nakijken

Autobouwers over de hele wereld werken zich uit de naad om de eerste hybride auto te produceren die ook gewoon aan het stroomnet opgeladen kan worden. Maar het lijkt erop dat scooterfabrikant Piaggio ze allemaal te snel af zal zijn met een driewieler.

Lees meer

De commentaren zijn gesloten.