02-12-08

Over het fijn stof in Panorama : U kijkt toch ook op 30/11 ? Deel 2

070313Berchem044

Hvandeker : Ik heb uiteraard ook gekeken naar de uitzending en wat heb ik ervan onthouden ?

1. België, en uiteraard ook Vlaanderen, is één van de slechtste leerlingen uit de Europese klas op gebied van fijn stof. Dit komt in hoofdzaak omdat wij ook kampioen zijn op het gebied van dieselrijders. De raffinageprijs van diesel is hoger dan die van benzine , maar aan de pomp betalen we minder, wegens minder accijns en btw.

2. We voeren een absoluut onverantwoorde politiek op gebied van logistiek : steeds meer fijn stof ( en stikstof ) door steeds meer (diesel) auto's en camions. De gezondheid moet het op alle vlakken afleggen van de economie. In België en zeker in Vlaanderen maar ook opnieuw in Nederland waar goede maatregelen opnieuw worden afgezwakt.

3. Maar in Nederland wordt er toch gehandeld terwijl er in Vlaanderen vooral gepraat wordt. Vooral mevr. Crevits praat graag en veel en mooi , als je wil iedere dag een nieuw voorstel. Uitvoeren is echter een andere zaak : zoals ze zelf zegt, ze wacht heel regelmatig op de Vlaamse regering voor de uitvoering van en beslissing over een van haar zovele fata morgana's.    

4. Na het uitvoeren van een onderzoek naar het fijnstofeffect van het plannen van nieuwe gebouwen wordt er in Nederland bij een negatief advies geschorst bv wegens het mogelijk overschrijden van vervuilingsnormen. In België ( Vlaanderen ) start men vrolijk met bouwen. Geen ' vuiltje ( ! ! )' aan de lucht. Begrijpe wie kan, zijn die wetten dan zo ' licht interpreteerbaar ' ?

5. Sommige medische specialisten in deze materie  noemen de situatie in Vlaanderen ronduit catastrofaal . De Vlaamse Milieumaatschappij noemt ze erg slecht.   

Geen goed nieuws dus, men zou er moedeloos van worden. Maar dat is nog ongezonder , daarom mijn aanbeveling : Protesteer zo veel mogelijk wanneer het over projecten gaat welke uw en mijn gezondheid bedreigen ( Lange Wapperbrug Antwerpen , parking station Gent, etc ). Kom op tegen kanker !

18:20 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: logistiek, fijn stof, panorama, accijns, raffinageprijs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.