27-11-08

Hoog tijd om veel vragen te stellen ? ? ? ? ?

sosklimaat

Lancering videoclip!

Op 10 augustus namen in Oostende meer dan 6.000 mensen deel aan de opname van de Big Ask-videoclip. Een unieke prestatie die geheel door vrijwilligers werd neergezet (hele filmploeg, productiehuizen, de componisten Alex Callier en Cédric Murrath van Hooverphonic, voorbereiding, figuranten, …).  Nu is het moment gekomen om het resultaat de wereld in te sturen!  Als een schot in de roos wordt de « Big Ask » videoclip op donderdag 27 november gelanceerd in het federaal Parlement.

We hebben een sterke klimaatwet nodig, België is één van de slechtste leerlingen van de klas, en het blijft bij loze beloften en halfbakken maatregelen. In het Verenigd Koninkrijk is er ondertussen een klimaatwet gestemd. Help ons om dat ook hier voor elkaar te krijgen.


Vanaf donderdag kan je de clip bekijken op www.thebigask.be, en daarna onder het motto “ACT NOW!” is het aan jou om onze politici met de neus op de feiten drukken. Stuur de clip door naar je vrienden, familie, kennissen en collega’s. Teken de videopetitie en vraag hen om hetzelfde te doen. Roep zo luid je maar kan, schreeuw het uit op de trein, op het werk en midden in ‘t straat: ACT THE F*CK NOW!!!

Even ter verduidelijking: mensen die de postkaart al getekend hebben worden ook vriendelijk uitgenodigd om de videopetitie opnieuw te sturen. De eisen zijn dezelfde, de bestemmelingen en het middel zijn anders!
 

Big Ask clip op tournee…


« The Big Ask » clip gaat ook op tournee en wordt onder andere vertoond in Oostende, Antwerpen, Diksmuide, Herzele en Gent. Aarzel niet om langs te komen! Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.  www.thebigask.be

 
The Big Law wordt werkelijkheid in het Verenigd Koninkrijk

Vanaf donderdag 27 november 2008 is het Verenigd Koninkrijk het eerste land ter wereld met een klimaatwet. Donderdag volgt de plechtige ondertekening van het wetsvoorstel. Deze wet is een direct resultaat van intens lobbywerk door Friends of the Earth EWNI (England, Wales and Northern Ireland) met steun van 200.000 sympathisanten en vrijwilligers.


Klimaatbetoging 6 december !


Op zaterdag 6 december bouwen we samen met de Klimaatcoalitie aan een SOS-klimaatboot in Brussel. Vertegenwoordigers van de regeringen uit de hele wereld zitten dan samen in Poznan (Polen) voor een internationaal post-Kyoto klimaatverdrag. We hopen dat ze daar de bal niet misslaan, want de tijd van vage beloftes is voorgoed voorbij. Het komt er nu op aan om dringende, noodzakelijke en sociale maatregelen te nemen tegen de klimaatverandering.

Afspraak om 14u aan het Zuidstation in Brussel waar u uw eisen aan de klimaatboot kan hangen.

Voor meer info: www.klimaatcoalitie.be

 
The Big Ask heeft uw steun nodig…

De campagne is ondertussen volop op gang.  Nu, meer dan ooit, hebben we uw hulp nodig.  Op www.thebigask.be/nl/node/25 kan u kijken wat u kan doen, er is voor elk wat wils…


Hvandeker : Als je vindt dat het tijd is om iets TE DOEN, DOE HET HIER EN NU. Met enkele klikken leg je mee de basis voor verandering, de steen in de rivier... Er is misschien al teveel gepraat, doe zoals de makers van de clip : IETS.  

De commentaren zijn gesloten.