26-11-08

De schande van het electronisch afval

baselactionnetwork

Vertel Philips: Simply take back and recycle!

We gebruiken in Nederland meer en meer elektronische apparaten. Dit zorgt voor een gevaarlijke explosie van elektronica-afval. In Nederland gooien we ieder jaar naar schatting 300.000 ton aan apparaten weg. Een groot deel hiervan wordt gedumpt in ontwikkelingslanden waar ze het milieu vervuilen en de gezondheid van mensen schaden.

In augustus onthulde Greenpeace de grootschalige dump van Westers elektronica-afval in Ghana. Op de afvalbergen in Ghana lagen ook apparaten van Philips. Philips weigert tot nu toe om de verantwoordelijkheid (ook financieel!) voor het inzamelen en recyclen op zich te nemen in alle landen waar het producten op de markt brengt. Philips schuift de kosten van recycling liever af op consumenten en overheden.

Bron : Website en emails van Greenpeace

Hvandeker : Niet alleen in Afrika, ook in Azië is men het slachtoffer van onverantwoorde dumping van electronische apparatuur. Er is wetgeving , maar vele gehaaide fabrikanten gaan daar met een glimlach rond. Een regelrechte schande. Wil je er meer van weten ? Bekijk het volgende verhaal en reageer indien je vindt dat je dat moet. Bedankt, in naam van de e-slachtoffers.

Klik hier  om een ontluisterend filmpje te bekijken. 

Anders ( groener ) produceren is de enige uitweg ..... en dat het kan wordt meer en meer bewezen en aangetoond.

De commentaren zijn gesloten.