12-10-08

Mensen om U tegen te zeggen

DM 8/10/2008 : De Duitser Matthias Jeschke is begonnen aan een avontuur dat niemand hem ooit voordeed: met een jeep ( amfibie) van Paris naar New York over de - hopelijk - bevroren Beringstraat. Hij maakt daarbij gebruik van biobrandstof en dus op een voor het milieu niet belastende manier onder het moto ' rond de wereld zonder een spoor '.

Meer informatie op de website van dit ecologische avontuur

matthiasjeschke
 

 

 

Weekend Knack van 10/11 oktober : Een andere ' crack ' is Mike Horn die reeds een gevuld avonturierenpalmares heeft bijeengespaard. Ski-instructeur, gids op gevaarlijke rivieren, raftingexpeditie met paragliders, dook met body board van de Mont Blanc, dook met een hydrospeed van een 22 meter hoge waterval, klom naar de bronnen van de Amazone en voer 7.000 km stroomafwaarts, ging tevoet rond de poolcirkel met een slee van 180 kg, overwon 2 achtduizenders zonder zuurstof en skiede met zijn dochters bij min.35 graden naar de noordpool.

Zijn volgende uitdaging wil van 144 jongeren, tijdens een 4 jaar durende zeiltocht rond de wereld, ambassadeurs maken van een duurzame aarde. Het gaat dan om ongeveer 100.000 kilometer met een zeilschip van 35 meter, gebouwd met de nieuwste technologie zoals brandstofcellen en zonnepanelen. Ik wil de jongeren op een aanschouwelijke en moderne manier respect vragen voor de rijkdommen van onze aarde, zoals de Amerikaanse Indianen zo goed hadden begrepen.

mikehorn

 


 

Hvandeker : plannen om stil van te worden. Ik hoop dat ze slagen in hun ondernemingen. Mensen die iets betekenen voor de aarde en zijn bewoners...

23:10 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: matthias jeschke, mike horn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.