11-08-08

Een klein berichtje, zwaar beladen met symboliek

DM 11/8/2008 : Drie bekende priesters op rust Karel Van Isacker ( 90 jaar ), Phil Bosmans ( 85 jaar ) en Luc Versteylen ( 80 jaar ) vragen in een ' dringende boodschap aan de overheid ' om de huiszwaluwen en dus de huizen waarin ze schuilen, maar ook andere huizen van Doel ) te sparen. Het gaat over 160 zwaluwen en vermits deze priesters opkomen voor ' bedreigde zwakke waarden ' vragen zij de huizen van zwaluwen en mensen niet af te breken en doen, met vertrouwen, beroep op het geweten en de menselijkheid van de overheid.

Hvandeker : Tussen de olympische tsunami en de oorlog in Zuid-Ossetië door, zijn er toch nog mensen, BP's ( bekende priesters ) dan nog wel , die - ondanks hun gevorderde leeftijd - de scherpte van geest behouden om dit soort oproepen ' met vertrouwen ' de wereld in te sturen. Ik sta er versteld van, zoveel branie om dit nog te doen. Een lesje in bescheidenheid en in doorzicht ook. Natuurlijk gaat het ook om die huiszwaluwen, echter als symbool voor de Doelenaars, die worden verdreven door een niet per definitie bewezen en dus erg onzeker economisch uitbreidingsverhaal.

Eerwaarde heren, chapeau, dit is christelijk en humaan. 

doelkrakers
  

Commentaren

en van mij een dikke pluim voor jou omdat je dat zo positief weergeeft!
hoop doet leven!

groetjes,
joz.

Gepost door: joz. | 11-08-08

steun de Erfgoedgemeenschap Doel Beste,

Zou je een oproep willen doen om het memorandum van de erfgoedgemeenschap te ondertekenen. Natuurlijk en Cultureel erfgoed (zwaluwen en huizen)hebben we nodig om menswaardig te kunnen leven... Zie www.doel2020.org > documentatie > erfgoed.

Vanavond is er een item van De Zwarte Doos op VTM gewijd aan deze problematiek: 19u45 en 23u35

Dank voor je steun!

PS: waar heb je de foto vandaan. Dat lijkt op de boerderij in de liefkenshoekstraat die vorig jaar gesloopt is.

Gepost door: Johan De Vriendt | 12-08-08

De commentaren zijn gesloten.