03-08-08

Verontrustende nucleaire incidenten in Frankrijk

kerncentrales1

Overgelopen opslagreservoir met duizenden liters met uranium besmet afvalwater in riviertje terechtgekomen, het breken van een ondergrondse leiding waardoor een onbekende hoeveelheid radioactief afvalwater kon wegstromen, uitstoot van radioactiviteit vrijgekomen tijdens onderhoudswerken,... Tricastin, Saint-Albin, Romans-sur-Isere( ben je er al met verlof geweest ? ) ,... het houdt niet op daar in Frankrijk. En even erg  zelfs hallucinant is de berichtgeving ( of beter het gebrek aan tijdige en juiste informatie ) .   

* 100 werknemers zijn gisteren ' licht besmet ' : de directie doet het incident af als ' een feit zonder erg ' . Bij 15 werknemers werden sporen van radioactief materiaal ' aangetroffen ' : de beheerder van de Franse kerncentrales ( EDF ) zegt dat er ' geen gevaar is voor hun gezondheid '. 127 mensen werden geëvacueerd, 45 onder hen waren er erg aan toe en moetsen worden opgenomen in het ziekenhuis : maar volgens de woordvoerder kwam ' niemands gezondheid in gevaar '.

Bron : DM dd 22/7-24/7-26/7 en 30/7

* Hvandeker : het is duidelijk dat dit alles doelbewuste doofpotacties en uitspraken zijn met als oogmerk om nucleaire ongevallen te banaliseren. Zo schrijft en zegt ook de ex-minister van Gezondheid Corinne Lepage. Voor wanneer het onderzoek naar de feiten ( in de hoop dat dit komt) en hoe eea te voorkomen ?  Kernenergie : de risico's zijn erg groot, zo blijkt nog maar eens uit dit alles. Geef mij maar de gezonde alternatieven. Ook vreemd : zelfs in deze " komkommertijd " krijgen deze incidenten maar enkele regeltjes toebedeeld.     

De commentaren zijn gesloten.