17-07-08

Tijd en plaats voor enkele positieve ecologische berichten

Bericht 1 : Martin Vosseler, een Zwitserse arts op rust, wandelt nu reeds 7 maanden doorheen de VS ( van Oost naar West )om hernieuwbare energiebronnen  te promoten en toe te lichten onderweg aan allen die er naar informeren. Een klimaatpelgrim als het ware. Volg zijn gedreven lotgevallen op volgende website.

Meer : http://www.sunwalk2008.com/

Hvandeker : Een erg originele manier om in de belangstelling te komen, voor het goede doel, en interessant om op te volgen waar dat zal eindigen.

Bericht 2 : De gouverneur van de staat Utah in de VS heeft, in zijn strijd tegen de opwarming van de aarde, volgend origineel idee in de praktijk gebracht : Al het personeel van de staat werkt nog maar 4 in plaats van 5 dagen ( maar evenveel uren ). De voordelen voor de planeet zijn veelvuldig : minder verkeer, minder files, minder energieverspilling, etc.

Hvandeker : Het lijkt wel het ei van Columbus. Een voorbeeld om na te volgen, vind ik. Goed voor de kosten maar nog beter voor het klimaat. Er zijn nog verstandige mensen op deze wereld...

Bericht 3 :

ontarioborealewouden

De Canadese provincie Ontario beschermt een enorm ongerept gebied van 225.000 vierkante kilometer met boreale wouden ( zo groot als het Verenigd Koninkrijk met slechts een bevolking van 24.000 mensen) door de houtkap en de mijnbouw te verbieden en alleen nog toerisme en jacht toe te laten. Er werd berekend dat deze wouden jaarlijks 12.5 miljoen ton koolstofdioxide uit de atmosfeer halen.

Hvandeker : Altijd prettig om te lezen dat er nog politici zijn die begaan zijn met de bescherming van moeder aarde. Een voorbeeld dat navolging verdient, !
 

Commentaren

overbevissing is belgieke de kampioen in op een gedeelde 30ste plaats met turkije!

Gepost door: geert | 19-07-08

De commentaren zijn gesloten.