17-07-08

Kom naar Oostende op 10 augustus 2008

sosklimaat

Het is geen nieuws: onze eens zo blauwe planeet is in levensgevaar. Men kan het niet blijven afdoen als loze stemmingmakerij. Ongeveer alle wetenschappers zijn het er ondertussen roerend over eens. Als er nu geen DRASTISCHE ommekeer komt, dan is de klimatologische verandering op aarde onomkeerbaar en catastrofaal. Maar het is dus nog héél even niet te laat. Jij kan de aarde en jezelf redden. Al wat je moet doen, is DOEN!


Op 10 augustus organiseert Nic Balthazar samen met Friends of the Earth een grootschalige betoging tegen de globale klimaatsverwoesting, omkaderd door The Big Ask (www.thebigask.be), de internationale klimaatcampagne met Thom Yorke van Radiohead als boegbeeld. De betoging gaat door op het klein strand van Oostende en begint om 14u, aangestoomd door de muziek van DJ's Flip Kowlier, Axel Daeseleire, Adriaan Van den Hoof, Zohra e.a... Dezelfde Big Ask-campagne heeft in Groot-Brittanië geleid tot een sterke, bindende klimaatwet. Hetzelfde willen we ook hier, in dit land, waar we ons misschien schromelijk vergissen van probleem...


Door naar Oostende te komen, toon je niet alleen aan politici dat er een oprechte interesse in onze planeet en haar verziekte klimaat leeft, maar maak je ineens ook deel uit van een gigantische filmset, want de bedoeling is dat je samen met zoveel mogelijk mensen figureert in de "SOS Klimaat"-film die Nic Balthazar met jou die middag zal draaien. Daarom hebben wij jou nodig!


De bedoeling is dat we met de grootst mogelijke massa mensen (er is echt géén limiet!) letters vormen op het strand. Vanuit de lucht gezien ontstaan dan slogans die gefilmd zullen worden en via YouTube op politici wereldwijd zullen afgevuurd worden. Van elk gemeenteraads- of parlementslid tot George Bush himself. We menen het serieus.


Kom dus af en doe mee zolang je er zin in hebt. We filmen van 14u tot rond 20u. Vanaf 21u is er een spetterende afterparty op de Paulusfeesten met Vive La Fête! Geen tickets, geen inschrijvingen, gewoon komen en DOEN! Breng vrienden mee, familie, je klas, je straat, je collega's en iedereens kinderen. Want je doet het ook voor hen. En voor de kinderen van je kinderen, die zich anders zullen afvragen waarom we niks hebben gedaan... toen het nog mogelijk was. Wel, NU is het nog mogelijk. Nog heel even.


Het kleine strand ligt op 2 minuten wandelafstand van het station van Oostende, dus probeer zo milieuvriendelijk naar daar te komen, maar wel met zoveel mogelijk. Stuur deze mail door naar iedereen die je kent. Bel mensen, schrijf mensen, lanseer elke postduif die je pakken krijgt, trommel de massa op! Help us help Mother Earth.


De wereld zal je eeuwig dankbaar zijn.


Hopend op een massale opkomst,

tot 10 augustus,

 
Friends of the Earth en Nic

Meer info: www.thebigask.be


Commentaren

Ik kom zeker weten! Ik vind het fantastisch wat ze willen doen! Alles om onze planeet te redden!

Gepost door: Tanita | 26-07-08

De commentaren zijn gesloten.