10-07-08

Elke dakpan, een zonnepaneel ?

zonnepanelen
Dat is een droom van Nic Balthazar : een wereld waarin elke dakpan een zonnepaneel is. Wij kennen hem als een man vol plannen, die ook nog sterk geïnteresseerd is in het probleem van de opwarming van de aarde. Hij wil op zondag 10 augustus veel, heel veel volk op het Klein Strand van Oostende om te figureren in een milieuvriendelijke videoclip op muziek van Soulwax en daarmee Belgische en buitenlandse politici nogmaals wakker schudden en vragen meer te doen dan wat tot nu toe reeds gebeurd is. Een soort betoging met digitale petitie ( iedere persoon wordt een pixel ) ... tijdens een leuk gratis strandfeest met ( voorlopig ) oa Axel Daeseleire, Zohra, Adriaan van den Hoof, Filip Kowlier en Gabriel Rios.  

De organisatie is in handen van ngo Belgische afdeling van Friends of the Earth, samen met Tom Kestens en Nic Balthazar. Verder doet Nic beroep op een aantal mensen uit de audiovisuele sector zoals cameramensen, geluidsmensen, productiehuizen om die dag als vrijwilliger voor de goede zaak te werken en de clip een internationale uitstraling te geven.

Nic besluit : Wij Belgen zouden de zonnepaneelsjeiks van de wereld kunnen worden. Het klimaatprobleem is geen probleem voor morgen, maar wel van gisteren.   

 

Bron : DM 10/7/2008

Hvandeker : Ik vrees dat dakpannen die als zonnepanelen kunnen werken voorlopig geen realistische droom is, wegens te duur. Maar wat niet is, kan nog komen en hoe sneller hoe liever. Verder vind ik het initiatief een geweldig idee en roep langs deze weg eenieder op om, binnen haar/zijn mogelijkheden, mee te doen met dit uiterst zinvol project. Warm aanbevolen en proficiat , nu reeds, aan de drijvende en meewerkende krachten ! Het klimaatprobleem is en blijft een verantwoordelijkheid van ieder van ons, de industrie en de politiek.  

De commentaren zijn gesloten.