09-07-08

Huidige economische crisis bewijst dat de vrije markt niet langer werkt.

Volgens Karl van den Broeck ( Knack van 9 juli 2008) heeft deze tijd daarom nood aan meer linkse ideeën zoals ouderwetse ' gelijkheid ' ( herverdeling ) of ' broederlijkheid ' ( solidariteit ), welke hoog op de agenda zouden moeten staan. Ook de groenen ( de ecologisten ) zouden de wind in de zeilen moeten hebben. Afgaande op de snelheid waarmee in alle geledingen van de samenleving hun ideeën worden overgenomen, zou men haast concluderen dat de groene ( de ecologie ) zowat de enige ideologie is die niet in crisis verkeert.

De electorale realiteit is echter anders. In heel Europa krijgen socialisten en groenen zware klappen. De aantrekkingskracht bij de jeugd is tot een dieptepunt gedaald. Geen solidaire, herverdelende recepten voor hen. Hopen op het groot lot van de casino. En wie verliest , is een ' loser '.

Hvandeker : Het is een onmiskenbare evolutie. Tegen de stroom in roeien is moeilijk : vele mensen zeggen ' ik ben wel voor groen , maar niet voor groene partijen  '. Om ( lang ) over na te denken. De slinger gaat mogelijk binnenkort weer een beetje in de andere richting , wie zal het zeggen. Want de huidige situatie is één grote tegenstrijdigheid.    

22:13 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: solidariteit, loser, herverdeling |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.