08-05-08

CO2LOGIC

 

co2compensatie

 

 

 

 

 


Hvandeker : Omdat het nogal ver en vermoeiend is om met de wagen naar het zuiden van Spanje ( 3.478 km)  met verlof te gaan, vliegen we en compenseren ( neutraliseren ) we - uiteraard vrijwillig - deze heen en terugvlucht, met als uitstoot ongeveer 2 ton CO2. De betaling komt neer op zo'n 30 Euro per Ton ( Btw inbegrepen ). Met dank aan de mensen van CO2Logic dat ze ons die kans geven. Het leverde ook bijgevoegd reductie certificaat op, inclusief 10 tips om de uitstoot aan de bron te reduceren.   

Naïef ? Ik denk het niet, een beetje minder woorden en een beetje meer daden, dat moet kunnen. En het zijn tenslotte centen uit mijn eigen zak. En ik beschouw dit niet als een " afkoop " van wat dan ook. Ook eens proberen ?  

CO2logic certifieert dat

HVANDEKER

bewust is van zijn co2 uitstoot. Door zijn steun aan onze broeikasgas-reducerende projecten heeft hij een compensatie mogelijk gemaakt van

2,09 ton CO2

  Uitstoot  Hoeveelheid
Mijn vliegtuigverplaatsingen
Vanuit Brussels - Belgium.
Naar Malaga - Spain.
Heen / terug.
Voor 2 passagiers.
Afstand: 3478 km.
2,091

Wist u dat n bol van het Atomium 5 ton zuivere CO2 zou kunnen bevatten? Per jaar bedraagt de gemiddelde CO2-uitstoot per Belg bijna drie bollen van het Atomium. In totaal stoot Belgi ongeveer het equivalent van 30 miljoen Atomium-bollen uit. Stel je voor; 30 miljoen Atomium-bollen in de lucht...

Garantie Persoonlijke transactie certificaat N EC46V1
CO2logic verbindt zich ertoe om uw bijdrage te gebruiken om de bovenvermelde uitstoot de compenseren. Dit certificaat garandeert de annulatie van uw bovenvermelde uitstoot en bewijst dat deze niet opnieuw gebruikt zullen worden. Al onze broeikasgas reducerende projecten beantwoorden aan de strengste selectievoorwaarden.
 


 Tien tips om uw CO2 uitstoot aan de bron te verminderen

1. Gebruik een spaarlamp

Door een gewone gloeilamp te vervangen door een compacte tl-lamp verlaag je de uitstoot van koolstofdioxide met 67,5 kg per jaar.

2. Rij minder

Stap en fiets meer of maak vaker gebruik van het openbaar vervoer. Je vermindert de uitstoot van koolstofdioxide met 0,300 kg per kilometer die u niet rijdt!

3. Recycleer meer

Je kunt de uitstoot van koolstofdioxide met 1.080 kg verminderen door per jaar de helft van uw huishoudelijk afval te recycleren.

4. Controleer je banden

Met de juiste bandenspanning kun je het brandstofverbruik van je wagen met meer dan 3% verlagen. Een liter minder brandstof betekent 2,4 kg minder koolstofdioxide in de atmosfeer!

5. Gebruik minder warm water

Water verwarmen verbruikt veel energie. Gebruik minder warm water door een spaardouchekop te installeren (157 kg minder CO2 per jaar) en je kleren te wassen in koud of lauw water (225 kg minder CO2 per jaar).

6. Vermijd producten met veel verpakking

Je vermindert de uitstoot van koolstofdioxide met 540 kg door je afval met 10% te verminderen.

7. Pas je thermostaat aan

Je thermostaat 2 graden lager zetten, levert ongeveer 900 kg minder koolstofdioxide per jaar op.

8. Plant een boom

Een boom absorbeert in zijn leven een ton koolstofdioxide.

9. Schakel je elektrische toestellen volledig uit

Schakel je televisietoestel, je dvd-speler, je laptop en je stereo volledig uit als je ze niet gebruikt: dat betekent honderden kg minder koolstofdioxide per jaar.

10. Compenseer je emissies met CO2logic en verspreid deze tips.

Bron: Al Gore

"We do not inherit the earth from our parents, we borrow it from our children" Antoine de Saint-Exupéry

Commentaren

Proficiat! Zo te zien hebt u de goede keuze gemaakt want een onafhankelijke studie van onze zuiderburen (http://www.iewonline.be/spip.php?article2303) van het IEW hebben CO2logic (www.co2logic.be) aanbevolen als beste Belgische CO2 compensatiebedrijf.

Gepost door: Bart C | 13-07-08

Excellent www.co2logic.com

Gepost door: Tim | 30-10-08

De commentaren zijn gesloten.