30-04-08

Wie is de Vlaamse Lage Impact Man ?

stevenvromman

Steven Vromman heet de man en woont in Sint Amandsberg. Morgen 1 mei 2008 stopt de 47-jarige man, voormalig directeur van VZW Ecolife,  met werken gedurende 6 maanden. Hij neemt loopbaanonderbreking om de milieutips die zijn groene organisatie heeft gegeven, in de praktijk om te zetten. Vandaag heeft hij een becijferde ecologische voetafdruk van 2.5 ha. Dat is een stuk minder dan deze van de gemiddelde Belg ( 5.6 ha ) maar daar wil hij nog een stuk van afdoen. Maar zegt hij ' Ik wil blijven genieten van het leven en ga me niet isoleren. Dit is niet alleen een ecologisch experiment, het gaat ook over de KWALITEIT VAN HET LEVEN. Op het vlak van comfort wil ik niet inleveren, maar luxe is niet nodig' . Bron : De Morgen dd 30 april 2008.

Hvandeker : Wil je de man volgen ? Dat kan op www.lowimpactman.be of wil je kennismaken met de groene organisatie waar hij even uitstapt ? www.ecolife.be

Een experiment dat , ook volgens hem, alle kanten uitkan. Dus zeker de moeite om volgen. Wat is comfort trouwens ? En luxe ? En kwaliteit van het leven ? Erg persoonlijk en individueel maar de moeite om er achter te komen en dan zijn een reeks tips en aanbevelingen en ervaringen van een wat ze vandaag ' ervaringsdeskundige ' noemen, mooi meegenomen.

De commentaren zijn gesloten.