28-04-08

Ecomobiel in Antwerpen op 17 en 18 mei 2008

ecomobiel2008

Zegt Mitta Van der Maat in den Antwerpenaar van 01.05.2008 : " Electrische wagens zijn de wagens van de toekomst. Ik rij nu sinds 3 jaar met een electrische wagen en dat is niet alleen zeer handig, ik noem hem mijn electrische sacoche en handig te parkeren, maar bovendien betaal ik ruim twee derde minder aan brandstof dan voorheen. Je laad hem, mijn Reva, op aan het stopcontact ( aan 1 Euro per 100 km) en hij maakt geen lawaai. Hij produceert uiteraard ook geen uitlaatgassen, wat een luxe voor het milieu !

Naar het " waarom er niet meer electrische auto's rondrijden " moet ze niet lang zoeken . De petrolboeren kopen alle patenten op welke niet gunstig zijn voor hun eigen business en oefenen druk uit op autofabrikanten om te talmen met de ontwikkeling , de bouw en de verkoop van milieuvriendelijke voertuigen. "

Hvandeker : wens je meer informatie ( en ben je van Antwerpen en omstreken ) die is te vinden op de 4de ecomobiel beurs : 2-daagse beurs en proefrittenparcours voor milieu- en verkeersvriendelijke voertuigen op 17 en 18 mei 2008 op het Steenplein te Antwerpen. Maak er een dagje uit van misschien ?

www.ecomobiel4.be  www.revacar.be  www.reva-lution.be

En Mitta heeft nog een laatste goede raad : " als je er nog niet aan toe bent om een electrische wagen te kopen, laat dan toch je vervuilende heilige koe wat vaken op stal staan, ga te voet met de benenwagen of neem de fiets, beiden zijn de gezondste, milieuvriendelijkste en goedkoopste voertuigen tussen hemel en aarde ". 

Hvandeker : dat de fiets steeds meer in de lift zit, ook wat verlof en vrije tijd betreft, komt tot uiting in het artikel van het nieuwe weekendkatern dm vamos, de tips&trips bijlage van De Morgen, onder de titel - De Trappende Toerist - over het fenomeen fietsvakantie in de grotere steden oa London, Barcelona, Parijs en (zelfs) Rome.....

" Mensen fietsen in de grote steden omdat ze de files beu zijn, de vervuilingstaks niet willen betalen ( 10 Euro per dag in London bv ), de fietspaden steeds uitgebreider zijn , gezonder is wegens de lichaamsbeweging. Kortom de tweewieler verovert in hoog tempo de ( hippe) steden ". Het aantal mensen dat fietst in de vakantie is in 2007 met 30 % toegenomen t.o.v. 2006, fietsen wordt ook het nieuwe golfen genoemd, als nieuwe vorm van netwerking.... 

Enkele adressen : Barcelona : www.budgetbikes.eu ; Parijs : www.velib.paris.fr ; Rome : www.bicibaci.com

6444_toparticlephoto

De commentaren zijn gesloten.