23-04-08

Ishtar op eco-schoenen naar Belgrado

ishtar2

In Eurovisie-kringen is het een gouden regel: een podiumact is maar zo sterk als de schoenen die eronder staan. En ook wat dat betreft, zit het helemaal goed met Ishtar. De schoenen van Soetkin Baptist werden ontworpen door Nathalie Verlinden. Zij heeft zich de voorbije acht jaar op eigenzinnige en vooruitstrevende manier gespecialiseerd in de creatie van schoenen en handtassen.

Nathalie Verlinden studeerde beeldhouwen aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Daarna ging ze aan de slag als decorateur en leerde ze artisanaal schoenen maken. In 2001 stond haar eerste ecologische damescollectie in de winkel. Deze zomer is ze aan de 15 de reeks toe. Ze werkt ook als consulente voor bekende Belgische ontwerpers.

Bij Nathalie Verlinden geen extravagante of kitscherige luxe. 'Ik maak eenvoudige schoenen die een verlengstuk zijn van zij die ze dragen', zegt ze zelf. Van meet af aan heeft ze ervoor gekozen in haar creaties een duurzame relatie aan te gaan met de natuur en het leefmilieu. Zo maakt ze alleen gebruik van ecologisch behandeld leder: bij de bewerking van dat leder worden geen chemische producten gebruikt; alleen natuurlijke vetten en extracten. Nathalie Verlinden ontwerpt haar producten in een heldere stijl en vanuit een permanente bezorgdheid en respect voor de natuur. In die zin is ze alleszins een voorloper geweest van de huidige 'eco-fashion'-tendens.

Die 'naturel' past perfect bij de muzikale kwaliteit en de authentieke uitstraling van Ishtar en Soetkin Baptist. Nathalie Verlinden zorgt ervoor dat Soetkin in Belgrado niet alleen elegant, maar ook stevig en evenwichtig in de schoenen staat. Bron : website tv-visie.be

Hvandeker : O julissi na jalini, ofte erg vrij vertaald : wij staan vast en goed in onze eco-schoenen of zo iets.

 

De commentaren zijn gesloten.