16-04-08

Witte of Gouden Gidsen stilaan overbodig : een oproep

 GroeneSpechtHvandeker : Een familielid bezorgde mij volgende bezorgde oproep, welke ik graag met iedereen in Vlaanderen wil delen. Lees even snel door, neem aub actie en het milieu zal je opnieuw dankbaar zijn.   

" Gebruikt u de Witte of de Gouden Gids nog? Neen? Allicht niet, zoals de meeste internetgebruikers onder ons. Toch liggen elk jaar de pakken papier weer op onze stoep. In tijden van klimaatopwarming en acties voor duurzaamheid is deze berg nutteloos papier, althans voor velen onder ons, een doorn in het oog.

Wist u dat er in België jaarlijks 2.250.000 pakketten verdeeld worden met daarin telkens een exemplaar van zowel de Witte als de Gouden telefoongids? En dat elk van die pakketten ongeveer 2,5 kg weegt? Grof gerekend komt dat neer op ca. 5.625 ton papier (vijf miljoen zeshonderdvijfentwintigduizend kilogram papier), dat jaarlijks gebruikt wordt voor het drukken van deze telefoongidsen.

Elke telefoonabonnee krijgt dit pakket aan de voordeur geleverd, tenzij hij Promedia expliciet verzoekt om dit niet te doen. Maar waarom dit systeem niet gewoon omkeren en enkel mensen die er expliciet om vragen een setje telefoongidsen bezorgen? Ons land telt immers meer dan 2,4 miljoen internetaansluitingen (meer aansluitingen dus dan er pakketten met papieren telefoongidsen verspreid worden). Steeds minder mensen hebben met andere woorden nood aan papieren telefoongidsen. Niet onbelangrijk als je weet hoe milieuvervuilend deze telefoongidsen zijn.

Genoeg gesensibiliseerd? Surf nu alvast naar www.1207.be
<http://www.1207.be/>  en vul het formulier in om dit ongewenste pakje in de toekomst niet langer op de stoep te krijgen. Op de site links onder het derde logo klikken, ...

Het is simpel, vergt nauwelijks een inspanning, maar het maakt wel een groot verschil! Als 90 % van de gezinnen niet langer een telefoongids op zijn stoep wil, dan is dit 5.000 ton papier bespaard. Keep it simple. Gewoon doen!

P.S. Deze informatie doorsturen als je kan, waarvoor dank ".

De commentaren zijn gesloten.