06-04-08

Sommige wereldberoemde vlaamse ministers vervuilen

6254_toparticlephoto

 

Vlaamse ministers rijden in 'vuile' auto's

 
De Vlaamse regering rijdt milieu-onvriendelijk en geeft zo het slechte voorbeeld. Slechts vijf van de zeventig dienstvoertuigen zijn groene wagens, zegt Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke (Spirit). Patricia Ceysens is de voorbeeldigste leerling.

Begin vorig jaar pakte de Vlaamse regering uit met een actieplan om het wagenpark van de Vlaamse overheid (2.700 dienstvoertuigen) milieuvriendelijker te maken. De ecoscore - een indicator tussen 0 en 100 die de milieuvriendelijkheid van een auto weergeeft - van de dienstvoertuigen moest naar omhoog. Op de Belgische markt zijn 544 "groene wagens" te koop met een ecoscore hoger dan 70.

"Wat haar zeventig eigen dienstvoertuigen betreft, geeft de Vlaamse regering het slechte voorbeeld. De gemiddelde ecoscore bedraagt amper 58,9, wat even veel is als het gemiddelde van alle nieuw in België verkochte wagens in 2005", zegt Vandenbroucke.
Het wagenpark van het kabinet van Patricia Ceysens haalt een gemiddelde ecoscore van 68,5, minister-president Kris Peeters en minister Hilde Crevits komen aan 56,4. (belga/jv)
Bron : Terug te vinden op de website van De Morgen.
Hvandeker : Ik neem aan dat niemand deze cijfers betwist. En vermits ik de mening ben toegedaan dat ministers minstens een soort voorbeeldfunctie zouden moeten hebben, vind ik de " scores " van Peeters en Crevits, vroeger en huidig minister van leedfmilieu en zo, beneden alles. Op die manier zullen nog erg weinig genomen beslissingen, verklaringen en oproepen tot het verminderen van de uitstoot effect hebben, toch ? En het vertrouwen in deze beide mensen was reeds op een dieptepunt aanbeland.   

De commentaren zijn gesloten.