28-03-08

Science Fiction ?

shaiagassi

Hvandeker : Dat er in de energie- en autobusiness, waar enorme bedragen rondgaan, ook steeds aandacht besteed wordt aan alternatieve mogelijkheden is een dooddoener. Mogelijk druppels op een hete plaat maar je weet hoe dat gaat met veel meer druppels. En mensen zijn erg vindingrijk. Neem nu het voorbeeld van Shai Agassi, de vroegere nummer 2 van één van de grootste softwaregiganten ter wereld, Sap. Hij is in het Project Better Place gestapt, samen met de grootste Deense electriciteitsproducent Dong Energy,  met als doel alternatieve energie te promoten. Het resultaat ?

Denemarken begint met de aanleg van een fijnvertakt netwerk van oplaadpunten voor electrische auto's en dat moet klaar zijn rond 2010. Hetzelfde type netwerk wordt ook gebouwd in Israël waar tegen 2011 ongeveer 500.000 oplaadpunten moeten beschikbaar zijn. Denemarken heeft vandaag een probleem : op sommige dagen kunnen zijn windmolens tot 20 % van de Deense energiebehoeften genereren en als het een beetje harder waait is dat 40 %. Eigenlijk hebben ze dus een overschot dat best dient gebruikt te worden : bv voor electrische auto's. Vandaar.... de oplaadpunten onderweg .  Bron : De Morgen dd 27 maart 2008

Hvandeker : Een goede oplossing voor een klein land ( Denemarken, Israël ). Leven wij niet in zo'n landje ? Hebben wij entrepreneurs, durvers, visionairs met centen, durfkapitalisten ? Ja, toch ! En wind ? Zelfs dat !

plugin-hybrid_dong_energy

 

De commentaren zijn gesloten.