22-03-08

Serge De Gheldere, Eddy Van Hemelrijck en Bart Warmenbol

sdg_cu_1

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 18 maart laatstleden heb ik in Antwerpen een lezing meegemaakt door Serge De Gheldere over de klimaatverandering : feiten , oorzaken en mogelijke remedies. Zoals verwacht kwam de spreker beslagen op het ijs en ging ook vlotjes de dialoog aan met de aanwezigen. Er waren er niet zoveel in de zaal maar wel erg geïnteresseerd om te horen wat de " Belgische klimaatgoeroe ", leerling en ambassadeur van Al Gore, allemaal te vertellen had: bekende en vooral een aantal nieuwe en verrassende dingen. Hoofdlijn in zijn visie : We moeten niet terug naar de Middeleeuwen om ecologisch te leven, integendeel.

Bovendien en doorheen de discussie tijdens en na de lezing ben ik in contact gekomen met een aantal andere mensen die ook over een flinke milieu- en klimaat- en energiebagage beschikken.

Zo kreeg ik een kaartje van Bart Warmenbol, Manager bij de firma Poolheater te Schilde , gespecialiseerd in zonnecollectoren ( in kunststof ) voor zwembaden : www.poolheater.be voor meer ( technische ) informatie. De man kon erg gedreven over zijn " producten " vertellen.

En ook Eddy Van Hemelrijck heeft me zijn gegevens ( 2 websites ) overgemaakt. Ook deze man sprak erg gedreven over zijn projecten, waarvan er eentje persoonlijk was ( een reis rond de wereld met zijn gezin ) en een ander meer professioneel, over trainig en advies rond duurzaam ondernemen, milieueconomie, communicatie in binnen- en met buitenland, kortom een originele invalshoek op een aantal hedendaagse uitdagingen, opportuniteiten en ook bedreigingen. 

Nieuwsgierig ? Toch eens kijken !

www.dewereldrond.org

www.maror.be   

Commentaren

Tof! Ik vond het tof om op jouw blog te verschijnen. Trouwens felicitaties voor de knappe inhoud en lay-out van je blog. Ik kom regelmatig eens neuzen naar nieuwe artikels van jou.
Groetjes,
Eddy

Gepost door: Eddy Van Hemelrijck | 06-04-08

Mooie blog inderdaad en bedankt om mijn vader en zijn gedreven visie te vermelden :)

Jeroen (zoon van Bart Warmenbol)

Gepost door: Jeroen | 01-12-09

De commentaren zijn gesloten.