10-03-08

Dit verdient ( meer dan ) een bloemetje !

divide_p

Plooifietsactie Hogeschool Gent
Maandagochtend heeft directeur Robert Hoogewijs van de Hogeschool Gent de actie “met de plooifiets naar het werk” ingereden. Vanaf vandaag staan er 150 plooifietsen ter beschikking van het personeel, naast de 750 plooifietsen en 4.700 gewone fietsen voor de studenten. De fietsen kunnen voor een zacht prijsje gehuurd en na verloop van tijd op een voordelige manier aangekocht worden. De plooifiets die de dienst Studentenvoorzieningen voorstelt is ideaal voor mensen die op fietsafstand van de Hogeschool wonen, maar ook voor wie met de trein komt. De plooifiets is gemakkelijk mee te nemen op de trein en is erg handig voor de korte verplaatsingen tussen de verschillende campussen.

startmoment 1 De plooifiets heeft een cardanas in plaats van een ketting waardoor het een nette, stille, onderhoudsvrije en duurzame fiets is. Daarnaast heeft de fiets twee degelijke sloten, batterijverlichting en een pakjesdrager. De winkelwaarde is 600 euro. De huurtarieven bedragen 25 euro voor 1 maand, 65 euro voor 6 maanden en 105 euro voor een volledig jaar (+ een huurwaarborg van 150 euro). Personeelsleden die de fiets 3 jaar huren kunnen die op het einde van het derde jaar aankopen voor 150 euro, een besparing van 135 euro, of bijna een kwart van de normale kostprijs.

“Uiteraard beperken de inspanningen van de Hogeschool Gent voor het milieu zich niet tot het aanbieden en stimuleren van plooifietsen”, zegt directeur Robert Hoogewijs. “We weten dat de klimaatopwarming heel wat inspanningen vraagt van ons allemaal. Dat doen we ook met de energy5, de eco-car van het departement Toegepaste Ingenieurswetenschappen. De actie met de plooifiets past helemaal in hetzelfde streven”. Een eerste lading van 150 plooifietsen staat klaar voor gebruik. “De bedoeling is duidelijk,” besluit Robert Hoogewijs, “we hopen zoveel mogelijk personeelsleden te overtuigen om de auto thuis te laten en de fiets te nemen om naar het werk te komen”.

Guido Van Peeterssen.

Bron website www.belg.be

Hvandeker : Dit verdient een bloemetje en een daverend applaus. Bewustmaking, het proces is bezig maar het zal nog even duren eer het volledig is doorgedrongen dat we zeer snel moeten veranderen 

18:20 Gepost door hvandeker in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plooifiets, hogeschool gent |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.